achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

WOO. Halsema tegen prutsend UvA-bestuur na geëscaleerde Pallierellen: ⬛⬛⬛⬛ ⬛⬛⬛ ⬛⬛⬛

Dat dus

Femke Halsema vond dat het UvA-bestuur ⬛⬛⬛⬛⬛⬛ ⬛⬛⬛⬛ ⬛⬛⬛⬛⬛⬛ en bovendien ⬛⬛⬛ ⬛⬛ ⬛⬛⬛⬛, nadat de 'demonstraties' van pro-Palestijnse 'studenten' op 8 mei totaal uit de hand waren gelopen. Ze liet de bestuurders weten dat ⬛⬛⬛⬛ ⬛⬛⬛⬛⬛⬛ ⬛⬛ ⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛ en ⬛⬛⬛⬛, maar ook dat ⬛⬛⬛⬛⬛⬛ ⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛ in ⬛⬛⬛⬛ vanwege ⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛⬛. Dat blijkt uit stukken die de UvA na een beroep op Woo van onder meer GeenStijl heeft vrijgegeven en waarover de T. vandaag schrijft dat overwogen werd het bezette BG-4 dan maar in te richten als 'actiecentrum', om de protesten dood te laten bloeden. 

Maar! Er zit in die stukken dus ook een appje, of eigenlijk drie appjes, die de burgemeester om 00u39 aan UvA-bestuurders Jan Lintsen, Geert ten Dam en Peter-Paul Verbeek (ja die van dat interview) stuurde. De volledige inhoud van die apps (die identiek lijken) is helaas zwartgelakt, en uit afgemeten reacties van Lintsen en Ten Dam op Halsema is verder ook niks op te maken. Maar als we zien hoe Verbeek op Halsema reageert, dan krijgen wij toch sterk de indruk dat Halsema niet heeft opgeschreven dat ze nou zo ontzettend tevreden was van die weifelende met-gemaskerde-relschoppers-in-het-Engels-onderhandelende PRUTSERS. 

Verbeek schrijft onder meer: "Dank ook voor het delen van je observaties van dingen die verbeterd kunnen worden. We begrijpen hoe lastig het voor jou en de politie is geweest (een agent werd met ammoniak bekogeld, red.) en we zijn graag bereid om naar onze interne aanpak (de dialoog aangaan in het Engels met mensen die gemaskerd onderhandelen en weifelen met aangifte doen, red.) te kijken om te zien wat we kunnen verbeteren."

Dat is geen reactie op een burgemeester die om tien over half één 's nachts nog even wat complimentjes aan het uitdelen is. De UvA meldt dat de passage is gelakt "op verschillende gronden: inspectie/controle/toezicht door bestuursorganen, beveiliging personen en goed functioneren van bestuursorgaan. Er staan details in over beschikbaarheid van politie om te kunnen optreden, het afstemmen tussen de burgemeester en het bestuur van de UvA en capaciteit/schaarste bij inzet vanuit het land."

Een woordvoerder van de burgemeester laat weten dat de gemeente Amsterdam ook niets gaat delen over de inhoud van het appje, maar wijst er wel op dat er na een soortgelijk Woo-verzoek binnenkort stukken openbaar zullen worden gemaakt.

Nog meer hoogte- (of zo u wilt: diepte-) punten uit het Woo-verzoek na de breek.

App Halsema aan Verbeek

UvA-medewerker tegen organisator demonstraties: "we hebben jullie tentjes gered"

Onderlinge app UvA-medewerkers: "Ook geschrokken van geweld politie hoor!"

LOL. UvA-baas boos (ja die van dat interview) omdat NOS op zijn privé-nummer belt

Hahaha "Interview is belangrijk!"

Dat was dus: dit interview

Appverkeer tussen UvA-bestuurder Jan Lintsen en Halsema, o.m. over 'actiecentrum' in bezet gebouw

Mail demonstratietuig aan UvA

Interne reactie UvA-medewerkers: "Het is wel erg zwart/wit"

GOH NOU HE.

KUCH

Topics als deze kunt u wel gratis lezen, maar wij kunnen ze niet gratis maken. Woo-verzoeken indienen, verwerken en verder graven kost tijd, moeite en geld. Uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd.

Dankbaar voor onze verslaggeving?

Bedrag:

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.