achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

WERELD NIET VERROT: anonieme held lost 14K schuld af voor Brabants gezin

Een stukje feelgood naar de mensen toe

Soms, als alles tegenzit, lees je ineens een bericht dat je vertrouwen in de mensheid weer enigszins herstelt. "Een anonieme weldoener heeft de grote financiële problemen opgelost die Lisa en haar man troffen door het vergeten vinkje bij hun verzekering. Nadat hij het verhaal had gelezen, heeft de gulle gever besloten de volledige schuld van ruim 14.000 euro af te lossen."

De reden van de schuld: een vergeten vinkje bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dat feit op zich is dan weer een herinnering aan in wat voor KUTLAND we leven. Het gezin deed eerder deze maand hun verhaal bij Omroep Brabant en dat bleef niet onopgemerkt. "Lisa ontving een e-mail van de gulle gever waarin stond: "Ik las jullie verhaal en wil helpen." Even later mailt hij weer: "Factuur is betaald. Ga lekker verder met jullie leven en maak je geen zorgen.""

Hoewel het gezin de anonieme gever uiteraard graag zou bedanken, moedigen wij de anonimiteit juist aan. Veel te vaak zien we 'gulle gevers' die vooral gul geven als ze er zelf beter van kunnen worden. BN'ers die innemende reportages voor goede doelen in derdewereldlanden maken zolang ze maar zoveel mogelijk pontificaal in beeld zijn. Ego-weldoenerij. Het doet ons deugd dat er nog onzelfzuchtige rijkaards bestaan. We hopen dat het niet Peter Gillis is.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.