achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Niet lief: supporters sturen Ángel Di María varkenskop met kogel, speler ziet af van transfer

'Volgende hoofd zou van mijn dochter zijn'

Argentinië: best wel een kutland. Ze schieten ballen naar je reservebank, zingen racistische liedjes als ze een voetbaltoernooi winnen en gooiden ooit zelfs mensen uit vliegtuigen. Het is niet voor niets dat het aantal inwoners met een Duitse achtergrond er fors groeide na 1945. Ook voor hun eigen voetbalhelden zijn ze niet heel aardig: "Ángel Di María gaat zijn voetbalcarrière niet beëindigen bij zijn Argentijnse jeugdclub Rosario. De 36-jarige aanvaller ziet af van een terugkeer, omdat hij en zijn familie al maandenlang doodsbedreigingen ontvangen."

Juist. De achterban van Rosario, de club waar ook Messi zijn jeugd deels doorbracht, had het niet zo op 'kind van de club' Di María. De acties hebben een hoog Pegida-gehalte. "Laatst gooide iemand een doos voor de winkel van mijn zus", vertelt Di María aan tv-zender Rosario3. "Daarin zat een varkenskop met een kogel in het voorhoofd. In de brief stond dat mijn dochter de volgende met een kogel in het hoofd zou zijn als ik zou terugkeren naar Rosario."

De terreur aan zijn adres zou afkomstig zijn van drugsbendes. Het is een beetje alsof XTC-criminelen uit Brabant een paardenhoofd naar de moeder van Memphis Depay sturen als hij dreigt terug te keren naar PSV. Hoewel we dat eigenlijk wel zouden begrijpen.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Argentinië en de Libertarische droom, deel 3

Vorige week in deel 2 (en zie ook deel 1), werd vastgesteld dat Milei weliswaar president is, maar in de verste verte niet een meerderheid heeft in de senaat noch in de Kamer van Afgevaardigden. Hij zal dus per decreet moeten regeren en de voorstellen die hij heeft gedaan hebben die route ook gevolgd. Maar kan dit juridisch?

@Alexander Sassen van Elsloo | 21-01-24 | 19:33 | 105 reacties

Argentinië en de Libertarische droom, deel 2

Vorige week kwam Milei, het libertarisme en de politieke geschiedenis van Argentinië tot aan 1982 aan bod, toen de militaire junta onder leiding van Galtieri de oorlog om de Falklands verloor.

@Alexander Sassen van Elsloo | 14-01-24 | 16:35 | 106 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.