achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

KAART. Hier wonen de columnisten van Nederland

Amsterdam Amsterdam er is vanalles aan de hand

Duidelijk kaartje dat aan duidelijkheid weinig te wensen over houdt van Rens van de Plas, die overigens de bekende T.-columnist met maar 2 vrienden uit Grolloo J. Derksen lijkt te zijn vergeten. Naar aanleiding van de brandbrief van Eva Hoeke, die vindt dat er te weinig mensen met *checks notes* een koophuis in de Watergraafsmeer columns schrijven in Volkskrant Magazine, staat het nu voor eens en voor altijd vast: de Nederlandse krantenlezer wordt doodgegooid met cursiefjes vanuit het perspectief van mensen die in Hoogblokland (1 op de 1420 inwoners = columnist) en Ambt Delden (1 op de 1959) wonen. 

Dat is meer dan 10 keer zoveel als inwoners van het achtergelegen gebied Amsterdam (slechts 1 op de 14.710 inwoners = columnist). Vandaar dat columnisten er altijd meteen vanuit gaan dat u weet in welke gemeente buurtschap Minkeloos ligt, terwijl we iedere keer uitgebreid uitgelegd moeten krijgen dat de Watergraafsmeer een wijk in Amsterdam is voor een bepaald soort mensen, die liever niet in de buurt van een bepaald soort andere mensen wonen. En dat, terwijl het gros van de Nederlanders helemaal nooit in Hoogblokland of Ambt Delden komt!

"Columnist" Peter Buwalda van de Volkskrant woont trouwens in Breda. Jet. Suzy. Boekenkast. Potverdikkie. Een droom. Toen weer wakker. (Gedoe.)

HYPOCRIET!?!? Klachten over de woonplaats van GeenStijl-redacteuren, waaronder Mosterd, kunt u e-mailen naar de Diversity Officer van GeenStijl op het bekende adres.

Verdiep je ook eens in andere perspectieven, zoals deze

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.