achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Secret Service: Moordaanslag Trump 'grootste blunder in decennia'

Kimberly Cheatle doet een Mark Rutte!

Poepoeh, nou nou... Kimberly Cheatle, het hoofd van de U.S. Secret Service, doet zowaar een hand in eigen boezem wat betreft de moordaanslag op Donald Trump eerder deze maand. De gebeurtenis in Pennsylvania was "de grootste blunder van de organisatie in decennia". Heel veel verder gaat de hand in eigen boezem niet, en "eigen" mag met een korrel zout genomen worden. Alles wijst erop dat de beveiliging van Donald Trump onder Kimberly Cheatle ernstig gefaald heeft. Extra pijnlijk is ook dat een verzoek voor extra Secret Service-beveiliging bij Trump-events kort voor de aanslag werd geweigerd. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden gaf Cheatle maandag een heerlijke oorwassing tijdens de eerste hoorzitting over de moordaanslag.

De Republikeinen gooien een groot deel van het faalbeleid van Cheatle op DEI (Diversity, Equity & Inclusion). De kleine vrouwtjes die werden ingezet om Trump te beveiligen zouden alleen maar zijn aangenomen om aan een diversiteitsquotum bij de Secret Service te voldoen. Cheatle ontkent dit en er is voor zover bekend geen bewijs voor dergelijk beleid. Om tot de conclusie te komen dat Cheatle incompetent is heb je het DEI-argument echter niet nodig.

10 minuten voordat Trump het podium betrad, was schutter Thomas Crooke al aangemerkt als verdacht persoon. Waarom mocht Trump alsnog het podium betreden? Waarom werd de rally niet stilgelegd toen de snipers op de hoogte werden gesteld van een man op het dak? Waarom hadden mensen in het publiek eerder door dat Crooke verdacht was dan de beveiliging? Op deze en tientallen andere fundamentele vragen heeft Cheatle geen antwoord.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.