achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Duitse vrouw (21) door 7 man aangerand en mishandeld, daders komen uit Syrië

Groep alweer deels op vrije voeten

Een gruwelijk verhaal uit Duitsland. In de Saksische plaats Chemnitz (in de DDR nog Karl-Marx-Stadt genoemd) is zaterdagavond een 21-jarige vrouw mishandeld en seksueel misbruikt door een groep van 7 "jongeren". De daders zouden de vrouw een steeg hebben ingesleurd, waar ze door hen werd geslagen en betast. Een kennis van de vrouw die toevallig in de buurt was en kwam toegesneld nadat hij hulpgeroep hoorde, is eveneens mishandeld. Beiden hielden verwondingen over aan het voorval.

Nog diezelfde avond heeft de politie van Chemnitz 5 verdachten kunnen aanhouden. Het gaat om jongens van 15, 16, 17, 19 en 23 jaar oud, allen met een Syrisch paspoort. Ze worden verdacht van "seksueel geweld en het toedoen van gevaarlijk letsel". 3 van de 5 verdachten zijn alweer op vrije voeten. De 15- en 16-jarige werden zondag voorgeleid aan een onderzoeksrechter.

Zoals te verwachten, doet het nieuws van de mishandeling in Duitsland veel stof opwaaien. Toen in 2018 in dezelfde stad een 35-jarige man op brute wijze werd vermoord door een Syriër en een Irakees, leidde dit tot protesten en rellen uit uiterst rechtse hoek. Vorige week liep een mislukte tasjesroof in Chemnitz nog uit op een mishandeling waarbij een 23-jarige ernstig gewond raakte. Gezellig daar.

Wat de Syrische jongemannen in ieder geval hebben bereikt: een paar zetels erbij voor AfD, Gigi D'Agostini een paar plekken hoger in de Top40.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.