Amsterdam: statushouders krijgen woning-voorrang op NL'ers met medische problemen
Én op mensen met sociale problemen, maar dat paste niet in de kop. Kortom, kwetsbare medelanders worden achteraan de rij geparkeerd.
Amsterdam moest van de provincie voor 1 julo een tekort van 472 woningen voor statushouders weggewerkt hebben. Dat is niet gelukt, waardoor er nu 1800 woningen bedoeld voor 'kwetsbare mensen' zoals degenen met medische en/of sociale problemen genivelleerd worden. "Omdat er minder mensen uit de maatschappelijke opvang konden doorstromen naar een woning en omdat de provincie Noord-Holland een maatregel heeft aangekondigd vanwege het niet huisvesten van het afgesproken aantal statushouders. Sociaalmedisch urgenten krijgen hierdoor minder woningen toegewezen," aldus het collegebesluit.
In 176 gemeenten, waaronder Amsterdam, is voor statushouders "een urgentieregeling in de huisvestingsverordening opgenomen. Op dit moment worden in 174 van de 176 gemeenten met een urgentieregeling vergunninghouders aangemerkt als urgentiecategorie (...)". Ondertussen duurt het voor sommige mensen in het nabije Amstelveen bijna 22 jaar (!) om een sociale huurwoning toegewezen te krijgen. Nederland is niet vol, Nederland is druk!
Hier gaat #FVD over in debat, wij hebben al eerder moties ingediend om een einde te maken aan voorrang voor statushouders op sociale huurwoningen. Dit is niet uit te leggen, met een wachttijd van decennia voor een woning, ten koste van mensen met medische urgentie ook nog.
— Annabel Nanninga (@ANanninga) September 3, 2020
Reaguursels
Dit wil je ook lezen
Je kan de hoer uit Mokum halen, maar Mokum niet uit de hoer
Soep van de Week, in het StamCafé
Amsterdamse D66'er declareert 12.000 euro voor snoepreisje naar Austin
Scholtes in 2007 (rechts, naast zijn bazin)
DRAMA voor de bomenslopers van GroenLinks: biomassacentrale Diemen van de baan
Nu kunnen er geen bomen meer gekapt worden boehoe
BBB komt Amsterdam bevrijden
Karnemelk op de Stopera
Vrouwenhaat en straatintimidatie 'schuld van Andrew Tate en incelcultuur', aanvliegen als ideologisch extremisme
Kan Rutger Groot Wassink het rapport weer wegmoffelen