achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Trump ontsnapt aan nieuwe moordaanslag, verdachte is 'pro-Oekraïense recruiter uit Hawaï'

Verdachte: de 58-jarige Ryan Wesley Routh uit Maui, Hawaï. De FBI spreekt van iets "what appears to be an attempted assassination of the former president"

Gister rond 13:30 Amerikaanse tijd werd er 'rondom' Trump International Golf Club in West Palm Beach geschoten. Volgens reconstructies spotten Secret Service-agenten een geweersloop in de bosjes aan de buitenrand van de golfbaan terwijl ze de golfroute die Trump zou spelen aan het veiligstellen waren. De agenten vuurden vier schoten op de verdachte, waarop deze vluchtte in een zwarte Nissan en later gearresteerd werd. Het lijkt erop dat de verdachte zelf niet geschoten heeft. De locatie was nog niet hermetisch afgesloten omdat Trump op dat moment zelf nog niet op locatie was.

De 58-jarige Ryan Wesley Routh heeft een vrij kleurrijk online profiel en werd als pro-Oekraïense activist geïnterviewd door de New York Times, Newsweek en verscheen in meerdere demonstratievideo's waarin hij zich consequent in leek te zetten voor het rekruteren van militaire vrijwilligers voor Oekraïne. Onderaan de streep lijkt het bovenal een ongekalibreerde fantast met grootste plannen als het rekruteren van Afghaanse strijders voor Zelensky.

Meer beeld na de breek.

Naschrift 09:06 - Routh was nooit officieel verbonden aan Oekraïnes International Legion.
Naschrift 09:17 - Toch even zin in een hoog speculatief CIA asset konijnenhol bij het ontbijt? Ingang hier!

Trumps reactie (een van)

Het wapen en de schutter

Na arrestatie

2022: interview met het vooraanstaande Newsweek (Romania)

Meer cameo's!

LOL genieten

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

WSJ: "Inmiddels, 80K Oekraïense doden, 400K gewonden en 200K Russische doden, 400K gewonden. Hogere demografische nood in UKR"

In het begin probeerden we hier ook mee te turven, maar zijn rond de 20.000 dode Russen eind september 2022 - destijds voornamelijk uit de 'etnische republiekjes' - gestopt.

@Spartacus | 17-09-24 | 15:00 | 139 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.