achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Nederland wil gevangenen laten brommen in ESTLAND

Maar alleen de allerbESTe

Van alle landen waar je niet wil zijn staat Estland toch best hoog op het lijstje. (Behalve het lijstje van Mosterd, red.) Wil je voorkomen dat je naar Estland moet? Zorg dan dat je geen celstraf aan je broek krijgt! Staatssecretaris Ingrid Coenradie (?, red.) wil namelijk Nederlandse gedetineerden opsluiten in de Estse bajes. In Nederland is namelijk te weinig personeel voor te veel gevangenen en dat is slecht want op een of andere manier gaat het fout als die gasten zichzelf moeten bewaken. 

Estland dus. Je zou verwachten dat de nor daar nog een echte nor is. Klassiek zeepjes rapen met Bubba tussen de baldadige bewakers, leven op vuil water en door de ratten aangevroten brood. Nou, dat valt wel mee volgens dit artikel in The Independent (ook de Britse regering flirt met het onderbrengen van hun delinquenten aldaar). Cellen van 10 vierkante meter met een privétoilet. In Amsterdam betaal je daar toch al gauw 3000 ballen per maand voor. Volgens de laatste cijfers is slechts 67 procent van de Estse cellen in gebruik, dus de door de staatssecretaris ingeschatte 500 Nederlandse boeven kunnen ze er best kwijt.

Wie dan??

De eerste kandidaten voor plaatsing in Estland zijn waarschijnlijk de 'vreemdelingen in het strafrechte', oftewel criminele buitenlanders. Die hoeven geen Nederlands bezoek te krijgen en hoeven bovendien niet te worden voorbereid op terugkeer in de Nederlandse samenleving. Als ze uiteindelijk vrijkomen blijven ze hier niet rondhangen als illegalen want ze zijn 1000 kilometer verderop. Scheelt weer een boel gedoe met uitzetten, twee vliegen in een klap. DOEI.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.