achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Column Angela de Jong omgeschreven speciaal voor Gordon & John van den Heuvel

thumb

Column van Angela de Jong beetje omgeschreven & aangepast zodat Gordon & John van den Heuvel het ook pruimen

In Gordons docusoap zat het leukste verjaardagsfeest dat ik ooit heb gezien

Eigenlijk zou de nieuwe docusoap van Gordon zonder enige moeite op primetime van NPO 1 passen. Het heet Dit ben ik: Gordon en het is een schitterend document waarin de opkomst en het leven van een A-artiest in al zijn prachtige facetten te zien is. En tegelijk is het een teken dat drank en drugs helemaal niks kapot kunnen maken.

Wat ooit de beste zanger van Nederland was, de beste presentator van Nederland en een groot komisch talent, duwt in die docusoap zijn hoofd tussen een stel nepborsten van een meisje van plezier op een jacht in Dubai, op het allerleukste verjaardagsfeestje dat ik ooit heb gezien. Komisch! Hij vraagt zijn Sri Lankaanse butler netjes om zijn bril, sleutels en koffie, en deelt absoluut geen sneren uit aan zijn Brabantse collega, die veel minder succesvol en minder normaal is.

Hij vertelt het ene moment dat hij het zo heerlijk vindt om in Dubai geheel anoniem naar de supermarkt te kunnen gaan, om het andere moment met een bos bleekselderij in zijn handen keihard te gaan staan zingen op de groenteafdeling in diezelfde supermarkt. Lachen toch! Om nog maar te zwijgen over de openhartige ontboezemingen over zijn seksleven op zijn 56ste en het op respectvolle wijze reflecteren op alles en iedereen die niet automatisch meegaat in de riedel hoe geweldig hij is. En dat noem je logischerwijs Dit ben ik: Gordon. PRACHTIG.

Het is allemaal géén grote treurige schreeuw om aandacht, want dat heeft hij helemaal niet nodig. Het is dan ook géén wanhopige poging om nog relevant te zijn in een wereld die hij zegt te verafschuwen. Hij maakt met helemaal niemand ruzie, omdat iedereen op hem zit te wachten.

Het is veertig minuten lang een volwassen man die eigenlijk helemaal niet op zoek is naar aandacht. En als er niemand kijkt maakt een bedachtzame Gordon dat ook niks uit, want hij heeft nog steeds zijn honden en zijn bediende die hij heel respectvol behandelt. En dan mag het appartement in Dubai waar hij verblijft niet al te groot zijn, het voelt als een warm bad.

Creatieve duizendpoot Gordon kan heel veel dingen. Dit is maar een klein deel van de fijne en respectvolle persoon die hij is. Bij hem zal nooit de gedachte opkomen dat hij zich beter in de anonimiteit kan terugtrekken, want iedereen vindt hem grappig.

Zijn vrienden zijn ook nog eens heel leuke mensen. John van den Heuvel, gerespecteerd misdaadjournalist van De Telegraaf, produceert deze serie en brengt hem op prachtige wijze in beeld. Daar praat hij bij Renze aan tafel dan ook met veel passie over. Hij verdient daar een paar centen aan, maar het is John helemaal niet om het geld te doen. Net als John de Mol, die nog nooit iets heeft gedaan om het geld.

Gratis maar welgemeend advies aan Gordon: wat heb jij een fijne vrienden! Koester ze.

Einde.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.