achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Bassiehof – Niemand schiet iets op met een oranje hysterica vol eigenwaan

Prinsessengedrag

Na de kerkelijke inzegening van haar huwelijk op zaterdag 19 mei 2001 stapte prinses Laurentien na het verlaten van de Grote Kerk in Den Haag als eerste in de gereedstaande koets. Voor het oog van de natie (minuut 3:20 via Frank Buis vzmh) sloeg de bruid de handen ineen en hield ze naast haar hoofd. Er kon geen twijfel meer over bestaan: Petra Brinkhorst was nu Hare Koninklijke Hoogheid Laurentien, Prinses der Nederlanden. Het was het overwinningsgebaar van een burgermeisje dat hoopte ooit koningin te worden, concludeerde prinses Margarita later in een interview.

Het is dan ook niet verbazingwekkend dat De T. op gezag van kabinetsbronnen weet te melden dat Laurentien zich tegenwoordig door de telefoon identificeert middels een luid en duidelijk ‘MET DE PRINSES!' wat zelfs bij Oranjegezinden tot opgetrokken wenkbrauwen leidt. Dergelijk gedrag was nog wel geinig met prins Bernhard – kostelijk voorbeeld uit 2004; de prins is woedend op zijn motorescorte en ontbiedt het zooitje op Soestdijk – maar van andere tijden.

Een volledig afgesponsorde gravin Eloïse is tot daar aan toe, een ambtenaren uitscheldende over het paard getilde Laurentien die iets teveel in zichzelf is gaan geloven en kampt met stemmingswisselingen een royale stap te ver.

Dat ze met steun van de voorzitter van haar Raad van Toezicht Gert-Jan Segers bovendien dreigt het AD voor de rechter te slepen is absurd. De prinses lijkt in de veronderstelling te verkeren dat ze gelijk een Argentijnse junta de pers in het gareel mag schoppen.

Terwijl het juist Laurentien is die terug in het hok moet en daar ligt een schone taak voor minister-president Dick Schoof. De afronding van het toeslagenschandaal is te belangrijk om verstoord te worden door een hysterica met eigenwaan. De vereffening van de onverkwikkelijke affaire is verworden tot een miljarden euro's kostende operatie vol politieke voetangels, klemmen en valkuilen. In zo'n gevoelig dossier is niemand gebaat bij de nukken en luimen van een geborneerde prinses. Waarom bijvoorbeeld geen professional aantrekken zoals Hans Vijlbrief die ook veel voor de Groningers heeft betekend? Het is hoe dan ook beter dat de Oranjes zich tot de core business beperken: lintjes doorknippen en uitreiken en niets anders.

Met de drie prinsesjes bijna allemaal in de volwassen leeftijd is de troonsopvolging in kannen en kruiken, Constantijn en Laurentien zijn dan sowieso niet meer van belang. Als het prinselijk paar daar niet mee kan leven, staat het hen vrij om uit het Koninklijk Huis te stappen en op eigen benen te gaan staan, zoals de rest van de mindere goden van de Koninklijke Familie.

Nog beter als het kabinet ze daar een handje bij helpt.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Bassiehof – XR Pogrom

Tegen uitroeiing van de aarde, voor die van Israël

@Bas Paternotte | 22-10-23 | 11:11 | 410 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.