achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Bioloog en mede-trainer Khelif: "Er was probleem met haar chromosomen, testosteronwaardes te hoog, zijn kunstmatig verlaagd"

Hey, de eerste échte doorbraak sinds die sportjournalist de geslachtstesten uit 2022 en 2023 inzag

Imane na Goud: "Ik ben een vrouw, zoals elke andere vrouw". Ja, dát is dus niet waar

Le Point sprak afgelopen donderdag met hoogleraar biologie aan de universiteit van Bordeaux Georges Cazorla. Hij begeleidde de masterthesis van Imane Khelifs manager Nasser Yefsah, die hem eind 2022 vroeg te helpen Imane voor te bereiden op het wereldkampioenschap, het Afrikaanse kampioenschap en de Olympische Spelen. Cazorla kende Imane niet, maar kwam voor deze gelegenheid naar eigen zeggen "een beetje uit pensioen!"

Hij droeg bij aan het ontwerp van haar gehele trainings- en voedingsschema, en over de periode na haar schorsing in 2023 zegt hij het volgende:

"Na het WK 2023, waar ze is gediskwalificeerd, heb ik de leiding genomen en contact gezocht met een gerenommeerde endocrinoloog van het Parijse Universitair Medisch Centrum in Kremlin-Bicêtre, die haar heeft onderzocht. Hij heeft bevestigd dat ze een vrouw is, ondanks haar karyotype en testosteronniveau.

Hij zei: “Er is een probleem met haar hormonen, met haar chromosomen, maar dit is een vrouw.” Dat is het enige dat voor ons van belang is. We hebben daarna met een dokter in Algerije gewerkt om het testosteronniveau van Imane te controleren en reguleren, en op dit moment ligt dat binnen de vrouwelijke norm. De tests lieten een afname van van haar spier- en andere eigenschappen zien. Op dit moment kun je haar vergelijken op het spierniveau en biologische niveau met een vrouw-vrouw-vrouw."

Kortom, ook een Franse endocrinoloog lijkt bevestigd dat Imane Khelif inderdaad intersekse/DSD is, en dat haar mannelijke testosteronwaardes vervolgens kunstmatig verlaagd zijn.

Het Franse citaat

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Nuance: intersekse/DSD komt 140 keer vaker voor bij vrouwelijke topsporters dan algehele populatie (v), veel van hen wisten het niet eens

Pakken we nog even mee, want kun je het Imane Khelif nou echt kwalijk nemen dat ze zichzelf niet van haar levenslange dromen liet weerhouden nadat ze in 2022 en 2023 onder bedenkelijke Russische omstandigheden zeer waarschijnlijk pas voor het eerst in haar leven te horen kreeg dat ze anders is?

@Spartacus | 05-08-24 | 12:01 | 194 reacties

Nog meer nuance: Algerijnse intersekse/DSD-bokser Imane Khelif verloor 6 van eerste 9 wedstrijden tegen XX-vrouwen

Verloor in totaal 9 van de 50 wedstrijden; een loss rate van 18% tegen XX-vrouwen en werd eind mei 2022 nog gesmoke't door Amy Broadhurst (onderstaand). Zijn dat de stats van "een man" die ongenaakbaar over vrouwen heen walst?

@Spartacus | 02-08-24 | 10:00 | 299 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.