achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Het volk in VERZET: Ria (71) wil brievenbus bij Vomar in Schagen redden

Wij steunen Ria

Er wordt nogal eens beweerd dat Nederlanders maar een laf volkje zijn. Dat ze over zich heen laten lopen, oogluikend toezien hoe hun buren in veewagens worden geladen of zelfs nog voor zeven gulden vijftig bereid zijn een medelander te verraden. Dat geldt allemaal niet voor Ria (71) uit Schagen. "Mijn man Henk had gelezen in de Schager Courant dat de brievenbus bij onze Vomar eind van de maand wordt weggehaald. Ik kon het niet geloven. Iedereen gebruikt die bus; hij staat op een centrale plek in de wijk. Ik heb direct een bericht op Facebook geplaatst, want dit is belachelijk."

Maar bij een bericht op feesboek blijft het wat Ria betreft niet. "De bus is ook een ontmoetingspunt in de wijk. Wanneer we een brief posten, komen we altijd wel iemand tegen voor een gezellig praatje. Ik wil het verwijderen van deze brievenbus tegenhouden, maar wat kun je doen tegen het besluit van zo’n groot bedrijf?"

Het is toch ook van de zotte dat PostNL eventjes over de rug van kerst- en verjaardagskaartversturende ouderen besluit dat je voortaan maar een kilometer verderop moet zijn om een brief te versturen puur, en alleen zodat de postbode er een kilometertje op bespaart bij het legen van de bussen? Dat wordt een ramp, traumatisch, POSTTRAUMATISCH. Bij dezen onze oproep: HELP RIA en alle andere brievenbusbehoevenden, KOM IN ACTIE. Die bus is niet voor niets ORANJE. Dit gaat om het VADERLAND. UW kinderen, UW kleinkinderen. ga de straat op, smijt met verf, KETEN JE VAST.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.