achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

WTF. GroenLinks-raadslid Leeuwarden kwam met hakbijl naar feestende buren

Zo gaat dat blijkbaar in Friesland

Pim Astro. Een naam die klinkt als die van een mislukte psychedelische techno-dj maar in werkelijkheid toebehoort aan een vertegenwoordiger van de groene sociaaldemocraten in de gemeenteraad van Leeuwarden. Het GroenLinks-raadslid heeft excuses moeten aanbieden na een kleine oopsy-daisy. "GroenLinks-raadslid Pim Astro van de gemeente Leeuwarden is met een hakbijl naar de feesttent van Baard gegaan. Dat blijkt uit een excuusbrief die hij naar zijn collega-raadsleden heeft gestuurd."

In het dorp Baard, in de periferie van de Friese hoofdstad, werd in juni een knalfuif georganiseerd. "In de aankondiging van het feest stond dat er muziek zou zijn tussen 14.00 en 16.00 uur. Het was al 21.00 uur toen ik op pad ging met de bijl", schrijft Astro. Een bijl ja. Totaal niet dreigend. Volgens de keurige man van het volk was het echter totaal niet zijn bedoeling ermee te dreigen.

_"_Naar aanleiding van langdurig door mij ervaren geluidsoverlast ben ik richting de feesttent gegaan met de intentie om met een bijl 'een kabeltje door te hakken' om zodoende een einde te maken aan de overlast door de muziek." Een kabeltje doorhakken. Dat is inderdaad het FATSOENLIJKE om in deze situatie te doen. In gesprek gaan met de organisatie, nee hoor. Gek genoeg kwam het niet zover dat er kabeltjes gehakt moesten worden. "Toen ze mij met die bijl zagen aankomen was het snel gebeurd, ja." GOH.

De doodsbange dorpsgenoten van Astro hebben melding van het incident gemaakt bij de politie. Het raadslid zelf, de man met mogelijk de slechtste sociale voelsprieten van Nederland, denkt niet dat hij echt kwaad bloed heeft gezet bij de lokale gemeenschap. "Ik heb in de dagen erna niets gemerkt van scheve gezichten of rare reacties vanuit het dorp. Ja, de volgende dag had er iemand een mobiel toilet van het feestterrein voor mijn auto gezet, maar dat was het dan ook."

Pim Astro heeft de functie van vicevoorzitter in de Ljouwertse GL-fractie neergelegd. De bijlenzwaaier blijft aan als raadslid. Heel normaal dit.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.