achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

HOERA. We kunnen eindelijk BIDDEN in de Efteling

Park gaat voor INCLUSIVITEIT

Het heeft wat ons betreft veel te lang geduurd, maar het moment is eindelijk daar. "De Efteling gaat de komende tijd investeren in het openen van gebedsruimtes. Dat valt te lezen in het jaarverslag van het attractiepark, waarin een hoofdstuk gewijd is aan diversiteit en inclusiviteit." 

Nou, halleluja. Dadelijk kan men eindelijk al bijkomend van de Wolf en de Zeven Geitenneukers fatsoenlijk de billen naar het Westen richten. Of de gebedsruimtes worden uitgerust met een ritje langs bewegende figuren uit de verschillende wereldreligies is nog onbekend, maar wij zijn groot voorstander. Dat je onder een continu herhalend oorwurmmuziekje wordt rondgeleid langs geile priesters, de kruistochten, Boeddhabeelden en poppetjes met bomgordels. Dat noemen we dan de Fatwa Morgana.

Het is niet de eerste stap richting diversiteit en inclusie die de Efteling neemt. Monsieur Cannibale moest wijken, Holle Bolle Gijs werd body-positive en er kwamen afro-elfjes in de Droomvlucht. In 2012 vonden ze gebedsruimtes in Kaatsheuvel nog onnodig. "Toen Walibi Holland in 2012 een gebedsruimte aankondigde, liet de Efteling nog weten "hooguit één of twee keer per jaar" een verzoek te krijgen van iemand die op een afgezonderde plaats wil bidden."

Het jaarverslag laat ook weten dat de woke-tour niet stopt bij gebedsruimtes. "Bij nieuwe ontwerpen, of aanpassingen aan bestaande locaties, is het goed om als Efteling een bewuste keuze te maken op het gebied van diversiteit en inclusiviteit. Hierbij vraagt de Efteling hulp van experts en wordt externe samenwerking ook op dit gebied geïntensiveerd. Deze experts helpen bij het maken van bewuste keuzes met zorgvuldig en een brede blik." U leest het, dat wordt dolle pret.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.