achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

De echte slachtoffers van de toeslagenaffaire: ambtenaren

Arme zielen

We staan niet vaak genoeg stil bij het tragische lot van ambtenaren, maar gelukkig doet de Volkskrant dat wel. Tja dan begin je met allemaal idealen en zo en dan hup, verrek, voor je met je ogen kunt knipperen komt er een kabinet dat helemaal niet het kabinet is dat jij voor ogen had. Ja ho ho ho eens even. Hier ben je de politiek niet voor in gegaan. O nee wacht! Je bént de politiek helemaal niet in gegaan. Vergissing, ha ha! Nou, is dat ook weer opgelost. 

Natuurlijk is het niet altijd prettig om te werken voor godsonmogelijke amateurs, maar ja, hoort er allemaal bij jongen. Huisartsen staan vast ook niet te popelen om mensen te helpen die ontzettend stinken of heel vaak kleding van Jack&Jones dragen of werken op een communicatieafdeling maar het hoort nou eenmaal bij de baan. 

Maar de toeslagenaffaire dan? Dat was heel zwaar voor ambtenaren:

Sorry, maar: nee. De eenzame dissident die de bal mede aan het rollen heeft gebracht, die kreeg het om zijn oren ja. De schuldigen stelden nota bene als eis om mee te werken aan onderzoek dat er geen consequenties aan zouden worden verbonden - en heel gek, maar dat werd allemaal ingewilligd. Jullie hebben het helemaal niet 'enorm om de oren gehad'. Jullie traineerden, doken, logen, en jullie werden als beloning gespaard. 

Zeik niet.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.