achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Pakhuis De Zwijger is het voorportaal van de hel

door Arthur van Amerongen

(tevens StamCafé)

Hoe een dode antizionistische, antisemitische jood Pakhuis De Zwijger, KOZP & de Ku Klux Klan, Jeremy Corbyn en judeofobe Palliewappies verbroedert

Pakhuis De Zwijger is het voorportaal van de hel. Alles wat een gezonde frisse knul als ik verafschuw, bundelt zich samen in dit GroenLinks-inferno. Eigenlijk is deze open inrichting het clubhuis van BIJ1, maar aangezien de promiscue mannen van kleur uit de Bijlmer en de non-binaire wezens met paars en groen haar en schroeven door alle mogelijke lichaamsdelen elkaar de tent uitvochten (de brothers haten platte reten) en Sylvana haar doel heeft bereikt (wachtgeld), staat De Zwijger “onder curatele” van Pyongyang aan de Amstel, tegen een beloning van 2.2 miljoen euro.

Ik was voor het laatst in De Zwijger toen ik er met Rob Muntz en Mandy Slim - vriendin van de show - de eindejaarsspecial opnam. Het werd uiteraard een grote puinzooi en de knipoog naar Wim T. Schippers zal de kenner - hopelijk - niet zijn ontgaan. Dennis Honing, de bier hijsende mohammedaan, crashte de party en meisjes van kleur en non-binaire kakelkippen ontvluchtten in allerijl het pand. Kennelijk vond de keiharde achterban van BIJ1 niet alle moslims lief. Toen kwam het gedonder met dat griezelige setje dat de boel bedroog (je zal ze maar tegenkomen op de stoute avond in Parenclub Fun4Two) en vervolgens trok het op sterven na dode Vrij Nederland in bij de club. Nog zo’n match made in heaven. En verder heeft GeenStijl vrij uitvoerig bericht over dit spookhuis van extreem-links, zie hier en hier.

De slachtoffers van de pogrom van 7 oktober waren koud begraven toen De Zwijger een ‘National Action and Network Meeting in Solidarity with Palestine’ organiseerde, met antisemitische organisaties als het in Duitsland wegens terrorisme verboden Samidoun, het Nederlands Palestina Komitee, Plant een Olijfboom en de Internationale Socialisten.

Een goede vriend attendeerde mij deze week op twee speciale avonden in De Zwijger, aanstaande maandag 9 september en vrijdag 13 september. De film Hajo, een Joodse vluchteling, wordt dan gedraaid.

Hier de wervende tekst van de VPRO:

De film Hajo, een Joodse vluchteling volgt het bijzondere verhaal van Hajo Meyer. Een veertienjarige Joods-Duitse jongen, die zijn leven in Nederland doorbrengt. Nederland had de grenzen aanvankelijk gesloten voor vluchtelingen uit Duitsland, maar na de Kristallnacht in 1938 mochten 1.500 Joodse kinderen naar Nederland komen, waaronder Hajo. Zijn ervaring als vluchteling in Nederland had grote impact op de rest van zijn leven, waarin hij zich inzette tegen zionisme en moslimhaat.

Na de vertoning is er een nagesprek over zionisme, islamofobie, antisemitisme en xenofobie in Nederland en bespreken filmmaker Jacqueline de Bruijn, stichting Een Ander Joods Geluid (Did somebody say McDonald's?) en stichting Meld Islamofobie hoe de Holocaust misbruikt wordt om moslims en vluchtelingen te stigmatiseren en iedereen die opkomt voor de rechten van Palestijnen – inclusief Joden – te bestempelen als antisemiet. Ene Rahma Bavelaar is de huidige voorzitter van Stichting Meld Islamofobie. Dat subsidieslurpende hobbyproject kwam tot stand in 2015, toen het “team” een sterke toename in geweldplegingen tegen moslims waarnam in de nasleep van de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs. Deze incidenten stonden niet op zichzelf, maar werden gelegitimeerd door de toenemende stigmatisering van moslims in het politieke en mediadiscours. Uiteraard waren de mohammedanen het allerzieligste slachtoffer van de slachting op de redactie van Charlie Hebdo, net zoals ze het grootste slachtoffer waren van het bloedbad in de Bataclan en nog een paar duizend islamitische terreuraanslagen. De roomblanke bekeerlinge Rahma heeft de lach aan haar burka hangen, zoals blijkt uit deze vrolijke tekst.

Nou wil het geval dat Hajo Meyer de lievelingsjood is van David Duke (indacht het motto People Love Dead Jews), de gewezen CEO van de Ku Klux Klan. Leest en huivert:

Here is a new video by David Duke about the remarkable Holocaust survivor, Dr. Hajo Meyer, who dares to expose the evils of Jewish extremism in Israel. In a powerful statement, Meyer says that once an "anti-Semite was a person who hated Jews, but nowdays it is a person "hated by Jews!" Jews have gone on to say that Meyer has "abused his status as a Holocaust survivor," and has even gone so far as to call this kindly old man an "anti-Semite." This is another great video by David Duke that you don't want to miss.

Jammer dat meneer Duke niet is uitgenodigd in Pakhuis De Zwijger. En waarom is Jeremy Corbyn er niet, nog zo’n fanatieke aanhanger van Hajo

The Guardian: Jeremy Corbyn has apologised for the “concerns and anxiety caused” after taking part in an event where the actions of Israel in Gaza were compared to the Nazis. The Labour leader acknowledged he had appeared with people “whose views I completely reject” when he hosted a Holocaust Memorial Day event in 2010, while he was a backbench MP. The main talk at the event, called Never Again for Anyone – Auschwitz to Gaza, was given by Hajo Meyer, a Jewish survivor of the Auschwitz concentration camp.

Anja Meulenbelt zal er zeker zijn, want die schreef een ontroerende lijkrede voor ons aller Hajo.

Het was wel zo aardig geweest als De Zwijger Henryk Broder, een van Europa’s toonaangevende experts op het gebied van modern antisemitisme, zou hebben uitgenodigd.

Henryk Broder schreef ooit een blogartikel met de vrolijke titel “Holo mit Hajo – Wie zwei Juden den Hitler machten” waarin hij uitgever Abraham Melzer en Hajo Meyer op de hak nam.

Broder: “Er zijn verpleegsters die hun patiënten vermoorden, advocaten die verzekeringsfraude plegen. Waarom kunnen er dan geen Joden zijn die antisemieten zijn?”

Een jood die een andere jood voor antisemiet uitmaakt is in Israël heel normaal maar niet in Duitsland. Tijdens de dagelijkse scheldpartijen in de Knesset, het Israelische parlement, werd ergens in de jaren negentig 'vuile jood' een normaal scheldwoord. Met de teruglopende aliyah (de immigratie), de verwording van het zionisme tot een keihard kapitalisme, het faillissement van de kibbutz, het door de intifada en het Libanon-echec verschrompelde imago van het leger en de talloze blunders van de ooit onfeilbaar geachte Mossad, werd toentertijd ook de holocaustcultus aan het wankelen gebracht. De nieuwe generatie Israëli’s wil zich alleen nog maar onderdompelen in een westerse, hedonistische cultuur; decadente reizen maken naar exotische bestemmingen, zich uitleven op houseparty’s. Slechts een keer per jaar, op 'yom ha shoah', holocaustdag, staan de jonge Israëli’s verplicht stil bij de holocaust. De ultraorthodoxe filosoof Yeshayahu Leibovitch verzette zich altijd in woord en geschrift tegen Israels gebruik van de holocaust als onvervreemdbaar nationalistisch-cultureel erfgoed. Serieuze Israëlische kunstenaars protesteren al decennialang tegen de vaak lelijke, haast stalinistische holocaustmonumenten overal in het land.

De lezer ziet dat ik de nuance niet schuw, maar dit terzijde want het hoeft heus niet gaat altijd over mij te gaan.

De kwestie of een jood een antisemiet kan zijn, werd een rechtszaak - die Broder won. Ons aller Leon de Winter schreef er nog een fijne polemiek over.

Ik heb op de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem de geschiedenis van het zionisme, Holocaust Studies en Antisemitisme gestudeerd en weet van de hoed en de rand. Bovendien heb ik vrijwel alle werken gelezen van de Israelische New Historians, en een aantal daarvan geïnterviewd, zoals Benny Morris, Ilan Pappé, Avi Shlaim, Simha Flapan en Tom Segev. En die zijn een stuk kritischer t.a.v. zionisme en Israël dan ik. In Nederland duiken met regelmaat een stelletje "gedezioniseerde" joden op, zoals Jacob Engelberg, Itaï van de Wal, Joana Cavaco en totale mafklapper Yuval Gal. Je zou er bijkans een activische zionist van worden, van deze zelfhatende meshuggeners: de fellow travellers en useful idiots van Hamas.

[He bah, wat een onsmakelijke grap weer GeenStijl!!!1! - edit: GeenGrap]

Wel geestig dat de roomblanke antisemieten van De Zwijger geadviseerd worden door Jerry Afriyie. Ik citeer Bart Schut en Ruben Gischler van het NIW over onze Sinterklaasdichter des Vaderlands: “Groot vriend van de Palestijnen die ooit samen met een Ander Joods Geluid en stichting Kifaia van Anja Meulenbelt de alternatieve kristallnacht in de Uilenburgersjoel verzorgde. In zijn kreupele oeverloze poëzie schrijft hij op zijn Instagramaccount: “als ik een Palestijn was zou ik ook Israël willen zien lijden. Ik zou het land willen zien met een gebroken hart hangend over de doodskisten van hun dierbaren”.

Kortom, De Zwijger verandert volgende week in een Duitse bierkelder, met enkel thee om de mohammedanen niet voor het hoofd te storten en vegansnacks in plaats van een lekker sappige Bratwurst. Een en ander onder leiding van Jaap Hamburger, die het tijdens het knusse avondje in De Zwijger, kort na de pogrom van 7 oktober, had over ‘de zionistische minister van Justitie Yesilgoz’. Hij noemde opperrabbijn Binyomin Jacobs ‘de ultieme verrader van het judaïsme’.

Misschien moet er boven de ingang van De Zwijger een bordje komen met een geparafraseerde quote van Ischa Meijer: “Wij hebben niets tegen antisemieten, wij leven ervan.”

Ik sluit af met een vrolijk liedje van Kinky Friedman: "They Ain't Making Jews Like Jesus Anymore"

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Ka-ching! Extra subsidie Ophefhok De Zwijger

Kwart miljoen euro per jaar extra voor de linkse geldspons

@Struikrover | 13-03-23 | 17:15 | 90 reacties

Moreel Beraad. Pakhuis De Zwijger bombarderen?

Progressief en inclusief debatcentrum blijkt BOLWERK VAN HAAT & ANGST

@Pritt Stift | 04-03-23 | 10:01 | 320 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.