achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Turk had in 2021 moeten worden uitgezet, 'haat Hollanders', rijdt expres in op vrouw en hond

thumb

Wat wat wat

Even wat citaten uit dit artikel in de Amersfoortse Courant wegens WTF WTF WTF.

Het slachtoffer

"Mijn leven is totaal verwoest, maar hij krijgt wat hij wil’, liet het Soester slachtoffer via haar dochter verklaren bij de rechtbank in Utrecht. De vrouw liep een serie complexe botbreuken op aan beide benen en onderging vijf operaties."

De aanslag

"De inmiddels 74-jarige was op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plek, als willekeurig slachtoffer van een man die ‘Hollanders haatte’, legde de officier van justitie uit. ,,Hij stuurde een VW Touran van 1400 kilo met minstens 30 kilometer per uur opzettelijk op haar af.” Daarna reed de man meteen naar het politiebureau in Amersfoort om zichzelf aan te geven."

"De vrouw viel door de harde botsing in de heg, liep botbreuken op aan beide benen en verging van de pijn. Toen de dader vroeg of hij ook de hond had geraakt en de politie dat bevestigde, verklaarde de man: ‘Mooi’."

De dader

"Voor de rechtbank zweeg Ç. in alle talen, zich voortdurend beroepend op zijn zwijgrecht. Hij zit nu elf maanden in detentie bij het vertrekcentrum voor vluchtelingen in Ter Apel. De man heeft een enorm strafblad. In januari 2014 had hij ook al eens iemand expres aangereden waarvoor hij acht maanden heeft gezeten. In 2002 werd hij veroordeeld tot twaalf jaar cel wegens medeplichtigheid aan een huurmoord. Volgens de officier van justitie heeft hij al sinds 1987 allerlei delicten op zijn geweten. ,,Hij pleegde al een delict toen hij 11 was.”

De man, die in 1979 in Nederland kwam wonen, is al in 2021 ongewenst verklaard. Hij had toen terug moeten gaan naar zijn geboorteland Turkije."

De eis

"Omdat Ç. totaal niet meewerkte aan observatie in het Pieter Baan Centrum in Utrecht kan justitie niet beoordelen wat er aan de hand is met hem. Justitie denkt aan een ‘antisociale persoonlijkheidsproblematiek’. ,,Afstraffing is nu de enige juiste afdoening”, aldus de officier. ,,De maximumstraf die hier op staat is twintig jaar onvoorwaardelijk.” Precies zo lang moet de man als het aan justitie ligt ook de cel in."

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.