achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Snoop Dogg maakt kennis met regelnevenstad Amsterdam

Wietwinkel mag geen "wiet" in de naam hebben.

Rapper, stoner en algeheel eindbaas Snoop Dogg is deze week begonnen aan misschien wel zijn grootste uitdaging ooit: ondernemen in Amsterdam. De Amerikaan kondigde woensdag aan dat hij een samenwerking is aangegaan met coffeeshop Funky Munkey in de Marnixstraat, die nu is omgedoopt tot S.W.E.D., Smoke Weed Every Day. Hedendaags Amsterdam zou hedendaags Amsterdam niet zijn als er over iets leuks niet moeilijk zou worden gedaan. En ja hoor: die naam, een verwijzing naar het legendarische The Next Episode van Snoop en Dr. Dre, die mag dus niet

Een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema kondigt aan dat de gemeente een onderzoek is gestart naar de coffeeshop van DO dubbel G. "Voor coffeeshops geldt namelijk een afficheringsverbod, legt de woordvoerder van burgemeester Femke Halsema uit. “Dat betekent onder andere dat een coffeeshop in de naamgeving alleen summier mag aanduiden dat ze een coffeeshop zijn. We gaan onderzoeken of dit is toegestaan volgens de reclameregels.”"

Het is voor die arme rapper maar goed dat hij sinds eind jaren '80 onafgebroken bedwelmd is, want van dit soort regelneverij springen bij ieder nuchter mens de nekharen overeind. Een coffeeshop, waarvan iedereen op de wereld weet dat je er in Amsterdam niet voor een haverlattemacchiato komt maar voor een JOINT met WIET, mag niet zomaar het woord "wiet" in de naam hebben. Dat heeft S.W.E.D. wel (of nouja, de eerste letter van wiet dan!). Hoe durven ze! Daar MOET de gemeente natuurlijk een stikkie stokje voor steken. Die zien natuurlijk liever een cocaïneshop geopend worden.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.