achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

9 IDF-soldaten gearresteerd wegens "ernstig seksueel misbruik Gazaanse krijgsgevangene"

Uiterst rechtse Veiligheidsminister Ben Gvir en partijgenoten naar detentiecentrum om tegen de arrestatie (!) te protesteren. Ook minister van Financiën noemt verdachten "helden" en spreekt schande van arrestatie

Gemaskerde militaire politie en woedende commandanten betreden detentiecentrum, arresteren verdachte IDF-soldaten

Ynet schrijft dat 9 IDF-reservisten "die verdacht worden van ernstig seksueel misbruik tegen een terrorist in het detentiecentrum zijn gearresteerd door de militaire politie." De krijgsgevangene is "naar het ziekenhuis gebracht met kneuzingen aan zijn billen." Het Israëlische parlement, dat met zomerreces is, kwam speciaal terug om de kwestie in een noodzitting te bespreken. En dat leidde tot dit soort taferelen waarin besproken wordt hoe legitiem dit seksueel misbruik al dan niet was.

Tweevoudig opmerkelijk: de morele infrastructuur is daar enerzijds zo intact dat woedende IDF-commandanten de verdachten komen arresteren. En anderzijds toch ook defect genoeg dat zittende ministers (!) de verdachten "helden" noemen en ter plekke tegen de arrestaties komen protesteren.

Netanyahu veroordeelt de bestorming door 'zijn' ministers en roept op tot kalmte. Ook MinDef Gallant en IDF-stafchef Halevi veroordelen de bestorming en zeggen: "even in times of anger, the law applies to everyone."

Instant update: Israëlische demonstranten verzamelen zich ook bij de Beit Lid-basis in centraal Israël om hun steun te betuigen aan de 9 verdachten die daar in hechtenis te verkeren.

Niet best zeg. MinFin: "Handen af van deze heldhaftige strijders"

Parlementsleden breken door hekwerk detentiecentrum

Demonstranten buiten de basis waar de 9 verdachten in hechtenis zitten

De discussie en gemoederen tijdens noodzitting in het parlement

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.