achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Biden vanuit Oval Office: Het ging al die tijd niet om mij maar om jullie, democratie staat op het spel

Goh. Na het slechtnieuwsgesprek mag de getroffene zelf kiezen hoe hij het aan de rest vertelt

Zo zeg, die is even lekker in de schmink gezet. Als je niet beter zou weten zou je denken dat hij er gezond uitziet - voor zijn leeftijd, in ieder geval. Biden las vannacht voor van de teleprompter, zijn eerste speech sinds covid en Nancy Pelosi hem nekten. En heel eerlijk: het heeft er alle schijn van dat er een last van zijn schouders is gevallen, hij verspreekt zich zelfs amper.

Persoonlijke ambitie is niet belangrijker dan partijbelang, mijmert Biden, wat iets overtuigender zou zijn geweest als hij het voor het catastrofaal verlopen debat had gezegd, of vlak daarna. Hoe dan ook: hij maakt zijn termijn af, en benadrukt graag nog even wat hij tot dusver allemaal heeft bereikt in die termijn. Zo is hij alsnog flink campagne aan het voeren: het 'gevaar' Trump wordt nadrukkelijk aangestipt, en hij levert een enigszins ongemakkelijke, minutenlange opsomming van zijn prestaties. 

Nu nog een persconferentie, Joe.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Biden, die soms de neiging heeft om mensen door elkaar te halen, roept Zelensky het podium op, noemt hem Poetin

Meneer Hitler, wat ontzettend leuk dat u er bent! Oeps, vergissinkje. Kan de beste overkomen, het overkomt immers mij. Excuses, mijnheer Colijn.

@Schots, scheef | 12-07-24 | 08:13 | 292 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.