achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Man roept 'Israël' nabij Leidse Pallie-demo, krijgt trap in rug, aanwezige persfotograaf geïntimideerd. Politie doet: niks

Dit is niet normaal

Er was eens een persfotograaf die een Pallie-demonstratie in Leiden bezocht. Vlak voor de persfotograaf liep een man die 'Israël' riep naar de demonstranten. Die raken vervolgens helemaal over hun theewater; een held (foto hieronder, even glimlachen knul, je staat op GeenStijl) schopt hem vervolgens vanachter in de rug. Gelukkig komt er direct een agent aangesneld die meteen ingrijpt de zojuist geschopte man een standje geeft. Dan is er nog een trut met een megafoon die hem begint te jennen, en natuurlijk komt er een bezorgde demonstrant verhaal halen die de persfotograaf voor 'Jood' uitmaakt.

Even later valt iemand de persfotograaf in gebrekkig Nederlands lastig - voor welk channel werk je eigenlijk, informeert hij. De politie doet dan wederom: niks.

Even later verschijnt dezelfde agent in beeld die de geschopte man een standje gaf. Ditmaal doet hij wel iets, namelijk: de persfotograaf vertellen dat hij zijn werk niet mag doen.

Het is echt zorgelijk hoe snel we aan dit soort onzin zijn gewend geraakt. Heel groot goed inderdaad dat demonstratierecht; misschien een idee het eens te beschermen door het in goede banen te leiden? Dit geteisem mag namelijk: niet winnen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.