achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Opnieuw stuk China-propaganda geboren in Ouwehands Dierenpark

Met de groetjes van Xi

Het is feest in de dierentuin. Panda Wu Wen heeft na maanden speculatie een jong gebaard. Wat het geslacht of de naam van de babypanda is weten we nog niet. Wel weten we dat het dier eigendom is van de Chinese overheid. Het hele pandaproject is zoals u weet niets meer of minder dan een stukje propaganda dat wij in Rhenen mogen faciliteren omdat we een tijdje niet zo moeilijk hebben gedaan over het communisme of het in kampen stoppen van de Oeigoeren. AFIJN Ouwehands Dierenpark kan over een paar maanden weer volop cashen door pandatoerisme. Voorlopig blijven moeder en kind nog in het "baarhol", wat wij vooral een heel grappig woord vinden.

In 2020 werd er voor het eerst gesekst door Wu Wen en mannetje Xing Ya. Daaruit werd Fan Xing geboren, die inmiddels weer is opgetyft naar China om daar te werken aan zijn social credit score. In februari was het weer eens raak. Omdat panda's niets zelf kunnen, waren daar een hoop bloedgeile steuntjes in de rug voor nodig. "Urine van Wu Wen werd in het verblijf van Xing Ya verspreid en vice versa zodat de dieren door elkaars geur geprikkeld werden. Een reuzenpanda vrouwtje is een paar dagen per jaar vruchtbaar, dus timing is van groot belang." Gad. Ver. Damme.

Eigenlijk waren er twee jongen geboren, maar "dit heeft helaas niet lang geleefd". Zo gaat dat bij panda's. Er komt een kind, panda blij. Komt er ineens nog een tweede achteraan, dan wordt het de panda allemaal even te onoverzichtelijk. Die laat de moeder dan gewoon doodgaan. Dat vertelt Ouwehands er niet bij, maar is wel zo.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.