achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

LIVE. Tweede Kamer VS Kabinet Schoof DEEL III

De beurt is aan CAROLINE

Het debat over de regeringsverklaring, dat tot 19:00 zou duren, wordt om 19:45 hervat. De term OMVOLKING is inmiddels ZESHONDERBILJOEN keer gevallen en voorzitter Bosma wordt almaar ongeduldiger. Iedereen was boos op Wilders, daarna was iedereen boos op Yesilgöz en Omtzigt omdat zij niet zo boos zijn op Wilders en Wilders was zelfs al eventjes boos op Omtzigt. Niets kan ons echter uit het veld slaan, dus wij gaat vrolijk door met STIJLLOZE DUIDING. In akte 3 van dit drama onder andere CAROLINE VAN DER PLAS in haar eerste optreden als lid van de coalitie en mogelijke MOTIE VAN WANTROUWEN tegen Klever en Faber.

Eerdere verslagen HIERRR en HIERRR

UPDATE 19:52: We zijn onderweg, Caroline begint. "De koning zei tegen Mona Keijzer dat hij het fijn vondt om haar weer te zien", wordt vrijwel meteen ontkend door Vak K. Kandidaat-bewindspersonen worden kapotgemaakt door (sociale) media, stelt BBB. Het vertrouwen in de politiek is (door het nieuwe kabinet) gestegen. Shoutout naar het hardgekookte ei in de BH.
UPDATE 20:06: Flauwe interruptie van Jetten, vraagt naar het uitgestelde mestdebat dat moet worden uitgesteld vanwege dit enorm lange debat. De boeren hebben daar last van, zegt hij. Van der Plas: de email-procedure om het debat morgen te houden loopt nog. Jetten: gaat de BBB-minister door met het mestbeleid van Adema? BBB wil niets zeggen.
UPDATE 20:10: Van der Plas strooit met punten van orde zoals Wilders dat met moties van wantrouwen deed. Ze werd even uitgelachen en dat pikt ze niet. "Alsof ik de boeren in de ellende stort als in nu geen uitsluitsel geef. Dat hadden we misschien in het mestdebat gedaan, maar dat wil de oppositie pas na het reces doen." Jetten drijft Caroline op zijn Haags in een hoek en noemt haar nu "Haags".
UPDATE 20:13: Jetten beweert dus dat BBB het debat bewust heeft geschrapt. Het ging volgens BBB om een tijdskwestie. De landbouwminister (BBB) zit voor het debat over de regeringsverklaring in Vak K, maar door alle interrupties loopt dat debat uit tot ver na het geplande eindpunt van 19:00.
UPDATE 20:16: The plot thickens, de email-procedure over het verplaatsen van het mestdebat die BBB had aangekondigd heeft volgens CDA niet plaatsgevonden, maar BBB heeft steun voor het debat een half uur van tevoren ingetrokken. Van der Plas weigert een mestdebat morgen toe te zeggen. Dit alles gaat dus NIET over de regeringsverklaring. Eindstand: Van der Plas wil nu niet zeggen of ze een debat morgen steunt. Ze "beschermt haar mensen". Hele rare situatie.
UPDATE 20:28: Interruptie Jetten over stikstof en uitkoopregelingen. BBB vindt het bijzonder dat D66 zich opwerpt als redder van de boeren.
UPDATE 20:39: Dassen (VOLT) werpt de tegenstelling op dat BBB de schoolmaaltijden voor arme kinderen wil afschaffen maar wel geld overheeft voor rode diesel. Van der Plas vindt het een valse tegenstelling en weigert te antwoorden. "Ik trap niet in spelletjes."

Caroline klaar. Verdere updates NA DE BREEK.

UPDATE 20:41: Van Baarle (DENK) aan het woord. "Kijk ze zitten, de dansers met discriminatie." Somt ongeveer alles wat de PVV de afgelopen 15 jaar heeft gezegd gedaan op. Kondigt motie van wantrouwen aan, meerdere zelfs. "Tot ze weg zijn. Elke keer weer." Mag daarna in stilte terug naar zijn plaats.
UPDATE 20:52: Ouwehand namens de diertjes. Noemt het duistere tijden. Een onvervalst links tranendal, chapeau. Het is een beetje als een mierzoete love ballad uit de jaren '80. Elk cliché wordt uit de kast gehaald maar daarmee doet het wel precies wat het moet doen. Pakt als eerste oppositielid premier Schoof ongenadig bij het scrotum om hem onverdoofd te castreren. Zo zijn we dat van Ouwehand gewend.
UPDATE 21:02: 10 minuten Baudet, God sta ons bij. Hij is overigens voor het eerst sinds 4 juni weer aanwezig in de Kamer.
UPDATE 21:05: Forum wil veel verder gaan om de massa-immigratie tegen te gaan. Wil een negatief migratiesaldo van -30.000. Wil onderscheid tussen Europeanen en Afrikanen bij de migrantenaantallen.
UPDATE 21:09: Baudet: omvolking is wel een agenda. We moeten meer standbeelden van zeehelden bouwen.
UPDATE 21:11: Baudet vindt de plannen voor een constitutioneel hof een ramp. Is wel fan van Klever en Faber. Steek die maar in je zak, Marjolein!
UPDATE 21:14: Chris Stoffer gaat nu met een korte reformatorische overdenking komen over een gesprek met Henk en Ingrid. We missen de echte humor van Van der Staaij. Vraagt het kabinet om passende aandacht op 7 oktober om de slachtpartijen van Hamas een jaar eerder de herdenken.
UPDATE 21:23: Bikker is bezig. Het loopt lekker door nu. Terwijl ik luister waan ik me weer in de zondagschool. Spontaan zin om het verhaal van Jozua na te maken met watten en ijsstokjes. Afijn. 
UPDATE 21:26: Bikker benoemt een "grote witte vlek" in het hoofdlijnenakkoord. Ze bedoelt dat de nieuwe regering de maatschappelijke dienstplicht afschaft, vrijwilligerswerk niet stimuleert en geven aan goede doelen minder aantrekkelijk maakt. Mij was ze wijt na "witte vlek".
UPDATE 21:33: Freude, schöner Götterfunken! VOLT is aan de beurt. U kunt rustig gaan slapen.
UPDATE 21:42: DE LAATSTE SPREKER namens de Kamer. Eerdmans. JA21. Die zijn blij met het nieuwe kabinet. Joost heeft geturfd; er zijn 68 vragen over omvolking gesteld. Blijkbaar is de nieuwe lijn van JA21 dat we liever moeten zijn voor elkaar. Met name voor de PVV-bewindsleden, that is. Roept op tot zelfreflectie bij links.

TOT ZOVER, ZORRO OUT.

De RUZIE van Caroline met de oppositie

We zijn dus halverwege

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.