Wakker Dier: Overheid, sloop vleesrestaurants!
Vrije keus is een onnodige luxe
Zeggen ze niet letterlijk natuurlijk, want daar is het nog te vroeg voor in deze oorlog tegen vlees, maar het sijpelt al wel tussen de regels door als sap uit een goede biefstuk. Uit zelf betaald onderzoek (pdf) blijkt dat de vleesconsumptie in 2020 weliswaar daalde, maar dat dit geheel komt doordat restaurants, terrasjes, kroegen, hotels, prostituees en andere vleesserveerders verplicht op slot zaten wegens lockdown. De vraag naar vlees blijft, verkopen bij slagers zaten in de lift, maar we zijn simpelweg te lui of te ongetalenteerd om een 300 gram entrecote tot dat sappige kunstwerkje te toveren dat ze in een restaurant serveren. En daarom leggen de dierenvriendjes nu de schuld bij "verleidingen buitenshuis". "Je ziet hoe bepalend verleiding is. De overheid moet zorgen dat vega aantrekkelijker wordt dan vlees." We zijn benieuwd hoe de koeienknuffelaars dat voor zich zien. Een maximale hoeveelheid vlees per maaltijd? Een verplichte sla-spareribs-verhouding op het menu? Of toch gewoon een lading belasting op leuke dingen? Hoe dan ook, deze zeurderige vegastrijd krijgt er officieel een front bij in de horeca. Zin in kogelbiefstuk nu!
Reaguursels
Dit wil je ook lezen
Vlees VERDWIJNT van uw bordje
Daling van maar liefst 1,47%, vleesconsumptie HISTORISCH LAAG
Nu doen ook de horeca-watjes HUILIE HUILIE
rubber tegels in de keuken wanneer
LIVE - Nachthoreca OPEN in Het StamCafé
De Nacht Staat Op, tegen Handhavende Halsema & Stedendwinger Bruls
Horeca neemt wraak op burger. Biertje 5 euro
Ook biefstuk peperduur