achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Huisjes vs The People: medewerkers ontvluchten gebouw na terugkeer WNL-tiran

Dit is niet normaal

Kijk, dit is machiavelliaanse machtspolitiek in optima forma: jarenlang tiranniseerde WNL-oprichter en hoofdredacteur Bert Huisjes de werkvloer, dat lekte uit, er kwam een rapport om te onderzoeken hoe erg het allemaal was, dat rapport lekte niet uit, maar was volgens de Raad van Toezicht (vriendjes van Huisjes) reden om hem niet terug te laten keren in zijn oude rol als hoofdredacteur, maar wél als mediadirecteur (hiërarchisch en financieel boven de hoofdredacteur, red.).

Bekend is inmiddels dat Huisjes iemand is die graag mensen vernedert, hoe lager in rang, hoe beter. Het lastige: niet bekend is wat er daarover precies in het KPMG-rapport staat.

Wat we inmiddels dan weer wel weten: de conclusies die WNL naar aanleiding van het rapport van KPMG trekt hebben niet per se iets te maken met... het rapport van KPMG.

Goed, de man is dus terug. Het gevolg: "Het NPO Radio 1-programma Het Misdaadbureau van WNL wordt voorlopig niet meer bij de bewuste omroep opgenomen. De makers hebben de overkoepelende NPO om een andere studioruimte gevraagd en deze gekregen. Aanleiding is de verrassende en volgens velen ongewenste terugkeer van Bert Huisjes als bestuurder."

Mensen weigeren met hem in een gebouw te zijn, maar hij moet en zal terugkeren. Maar natuurlijk!

Dit alles onderschrijft nog maar eens de stelling dat televisie knettergek maakt. Wat begint als een jacuzzi, mondt vanzelf uit in een drukbevolkte slangenkuil. De enige omroep in Hilversum die gevrijwaard is van machtspolitiek en erger is Human, verder is/was het overal hetzelfde liedje, zie ook de paleisrevolutie bij Ongehoord Nederland deze zomer. Levend stratego van gemeenschapsgeld, zonder dat iemand buiten de mediawerkelijkheid nu eens echt verantwoording aflegt. 

Kan dat misschien anders? 

***Tips over het wel en wee bij WNL/een andere omroep? schots@geenstijl.nl

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.