achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Minister Klever (PVV) loog: dochter kreeg promotie bij Ongehoord Nederland toen zij zelf nog zakelijk directeur was

ONGEHOORD NEPOTISME

Hee maar dat is gek. Weet u nog, vanochtend, toen wij schreven dat de dochter van Reinette Klever een deel van haar taken had overgenomen toen ze bij Ongehoord Nederland vertrok om minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp te worden? Dat blijkt dus niet helemaal, of beter gezegd helemaal niet, te kloppen. Klever meldde aan GeenStijl over haar dochter: "Tot 1 juli 2024 deed zij enkel de ledenadministratie. Het bestuur van Ongehoord Nederland bestaande uit Arnold Karskens en Peter Vlemmix heeft ná mijn vertrek [NIET GENOEMD VANWEGE PRIVACY] per 1/7/24 aangesteld om een deel van de financiële administratie op part time basis te doen"

Maar het gekke is: kort na het verschijnen van ons topic ontvingen wij een screenshot uit het inmiddels verwijderde cv van deze dochter, die minister Klever zó graag uit de publiciteit wil houden dat ze voortdurend over haar liegt, zodat ze weer in de publiciteit komt. Dat screenshot is al eind juni genomen, door iemand van de Deep State met een kennelijk vooruitziende blik. En wat blijkt? Tot en met april 2024 was de dochter van Klever inderdaad "medewerker ledenadministratie". Maar in april 2024 kreeg ze een nieuwe functie als "manager ledenadministratie & medewerker Financiën".

Dat betekent dus dat Klever eerst loog over het feit dat haar dochter tot 1 juli 2024 "enkel de ledenadministratie" deed, en daarna loog dat ze pas ná haar vertrek per 1 juli 2024 was aangesteld om een deel van de financiële administratie te doen. En dat betekent dus dat Reinette Klever zakelijk directeur én bestuurslid was van de omroep, waar haar eigen dochter een promotie kreeg. En dat Reinette Klever en haar dochter er de afgelopen dagen alles aan hebben gedaan om dit feit aan het zicht van het publiek (de belastingbetaler, leden van ON!, PVV-stemmers, GeenStijllezers, nou ja, iedereen dus) te onttrekken.

Uiteraard hebben wij minister Klever weer keurige vragen hebben gesteld over deze situatie. Want misschien zitten wij er wel helemaal naast, en zit het helemaal anders. Hoor, wederhoor, u kent het wel. De reactie van minister Klever, via haar woordvoerder, was: "Ik laat het hier verder bij".

Helaas minister Klever, wij laten het hier niet bij. Want dit is niet meer de schijn van belangenverstrengeling. Dit ís belangenverstrengeling. Erg onhandig voor een minister die moet gaan bepalen welke NGO's in takkie-takkieland allemaal wel of niet Nederlandse subsidie krijgen. Wij zouden haast zeggen: onmogelijk. Dus hop, Kamerleden Wilders, Omtzigt, en nog zo een paar. Tijd om het kabinet te controleren. Wat vinden wij van LIEGENDE MINISTERS?
UPDATE: Geert Wilders druk met fotoshoppen olifant in kamer

Volledige reactie minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingshulp

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.