achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

'Wappie Weghorst' gaat het onderwijs redden

Geen toetsen, wel lekker de natuur in!

Wie had dat gedacht. Wout Weghorst is naast reddende engel van een matig Nederlands elftal ook de hoop in bange dagen voor het Nederlandse onderwijs. "Profvoetballer Wout Weghorst (31) werkt aan de vestiging van een holistische school in Twente. De spits van Oranje bezocht in de afgelopen maanden meerdere locaties, om te kijken of deze geschikt zijn."

Juist. Terwijl Wout druk bezig is met welnietwelniet een transfer naar Ajax, is hij ook actief als bestuurslid voor de stichting Heel Wijs. De stichting staat niet achter het huidige onderwijsbeleid. Ze willen dat kinderen niet meer worden lastiggevallen met toetsen en cijfers. Allemaal ideeën met een hoog Doutzen-gehalte. "Bij Wijs geloven we in een liefdevolle en stimulerende omgeving waarin kinderen gedijen, met respect voor natuur, gezondheid en individuele talenten. Onze educatieve aanpak omvat 80% buitenlessen (je zou maar hooikoorts hebben, red.) om een diepe verbinding met de natuur te bevorderen en kinderen bewust te maken van hun ecologische voetafdruk."

Geen toetsen, geen huiswerk, geen juffen en meesters. Wel COACHES. De stichting gaat zelfs zo ver dat kinderen van 10 en kinderen van 7 in dezelfde klas kunnen zitten. "Wij vinden dat het onderwijs meer kindgericht moet zijn. Waar is het kind aan toe? En wanneer? Soms is een kind pas op de leeftijd van 7 jaar toe aan lezen, soms pas als hij of zij 9 jaar is, soms ook al met 4 jaar.”

Als de gemeenten de plannen goedkeuren, starten de holistische scholen van Weghorst dit jaar is Venray, Blitterswijck, Eemnes en mogelijk dus Twente.

Of Wout zelf de Cito-toets al heeft afgerond is onbekend.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.