achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Populaire vacatures in de zorg

Ben je op zoek naar een uitdagende baan in de zorgsector? In dit artikel ontdek je de meest populaire vacatures in de zorg. Of je nu net afgestudeerd bent of al jarenlange ervaring hebt, er is altijd een functie die bij jou past. Laten we eens kijken welke mogelijkheden er zijn. In dit artikel nemen we je mee in de verschillende vacatures die er in de zorg zijn. Dus ben jij op zoek naar een vacature in de zorg, dan zit je hier goed. Lees ze allemaal rustig door en wie weet heb jij binnenkort wel de baan waar je al zo lang naar op zoek bent.

Verpleegkundige

Als verpleegkundige speel je een belangrijke rol in de zorg. Je bent betrokken bij het verzorgen en verplegen van patiënten. Van het toedienen van medicatie tot het assisteren bij medische ingrepen, jij staat altijd paraat om anderen te helpen. Deze veelzijdige functie vereist niet alleen medische kennis, maar ook goede communicatieve vaardigheden. Wil je net even een stapje verder, dan is een vacature als WMO consulent je misschien wat meer op het lijf geschreven. Binnen deze functie ben jij verantwoordelijk voor het toetsen van de wet maatschappelijke ondersteuning, waarbij jij beoordeeld of mensen bepaalde zorg nodig hebben ja of nee. Dit kan iets eenvoudigs zijn zoals het dagelijks aantrekken van de steunkousen, maar ook het toewijzen van een budget om het huis aan te passen behoort hiertoe.

Verzorgende IG

Als verzorgende IG ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg en ondersteuning van cliënten. Je helpt hen met hun persoonlijke verzorging, zoals wassen, aankleden en eten. Daarnaast ben je ook betrokken bij het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen, zoals het toedienen van injecties. In deze functie werk je binnen verschillende zorginstellingen, zoals verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties.

Helpende

Als helpende help je bij de dagelijkse verzorging van cliënten. Je helpt hen bij het wassen, aankleden en eten. Daarnaast bied je ook een luisterend oor en zorg je voor een fijne en veilige leefomgeving. Deze functie is uitermate geschikt voor mensen die graag anderen willen ondersteunen en begeleiden.

Tandartsassistent

Als tandartsassistent werk je nauw samen met de tandarts om de beste zorg te bieden aan patiënten. Je assisteert bij diverse tandheelkundige behandelingen en zorgt ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Daarnaast draag je ook bij aan een goede hygiëne in de praktijk. Als tandartsassistent is het belangrijk dat je stressbestendig bent en goed kunt communiceren.

Apothekersassistent

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het verstrekken van medicijnen in de apotheek. Je hebt veel contact met patiënten, waarbij je hen advies geeft over het gebruik van medicatie. Daarnaast bereid je ook geneesmiddelen en voer je administratieve taken uit. Een apothekersassistent dient nauwkeurig en communicatief vaardig te zijn. Goed om te weten, is dat je binnen de zorg vaak verschillende interne opleidingen kunt volgen, waardoor je de kans krijgt om door te stromen naar een andere functie. Dat houdt dus in dat je prima kunt beginnen als helpende en uiteindelijk zelfs kunt eindigen als arts of OK assistent.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.