achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Gezellig dagje weg met de kids een uitdaging? Lees dan onze tips!

Wanneer je jonge kinderen hebt, is het natuurlijk ontzettend leuk om af en toe eens wat leuks te gaan doen met elkaar. Waar je de ene keer naar een pretpark of dierentuin gaat, is het vanuit educatief oogpunt ook goed om eens naar een museum te gaan. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om je kinderen op een interactieve manier kennis te laten maken met alles wat te maken heeft met uitvindingen bij Nemo in Amsterdam. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat het soms best een uitdaging kan zijn om iets leuks te bedenken, hebben we een aantal tips voor je.

Bepaal je budget

Waar de gemiddelde toegangskaarten voor een pretpark of dierentuin vaak al rond de 30 euro zijn en in sommige gevallen nog veel duurder, is het wel verstandig om eerst even te bepalen wat je wilt en ook kunt betalen. Stel dat je de kinderen beloofd hebt om tijdens de zomervakantie iedere week iets leuks te gaan doen, dan gaat het aardig in de papieren lopen als je iedere week naar een pretpark of dierentuin gaat. Voor honderden leuke en vooral ook betaalbare uitjes moet je eens kijken op de website van uitmetkinderen.nl voor uitjes door heel Nederland, passend bij ieder budget. Het voordeel is dan dat je niet alleen ontzettend veel inspiratie krijgt, maar dus ook kunt kiezen voor uitjes die binnen een bepaalde prijsklasse vallen. Wel zo handig, vind je niet.

Betrek de kinderen erbij

Zijn je kinderen al wat ouder? Dan is het wel zo leuk om samen met ze te bespreken wat ze graag zouden willen doen. Een tip is wel om alvast een selectie te maken van wat uitjes, zodat ze straks niet met iets komen waar je niet op zit te wachten. Daarom is het handig om alvast op de website uitmetmkinderen.nl te kijken, zodat je het enigszins zelf in de hand houdt. Het voordeel aan het betrekken van je kinderen, is dat ze het gevoel hebben dat ze gehoord worden. Mochten ze dan geen zin hebben of het niet leuk vinden, dan kun je ze uitleggen dat ze hier zelf voor hebben gekozen en het dan wel de bedoeling is dat ze hun best doen het leuk te vinden.

Plan meerdere uitjes tegelijk

De meeste kinderen hebben een korte spanningsboog. Je doet er daarom verstandig aan om direct een aantal uitjes te plannen tijdens de vakantie. Vooral tijdens de zomervakantie is dat een verstandige zet. Zo weten de kids precies waar ze aantoe zijn en hoeven ze ook niet iedere dag te vragen of je nog iets leuks gaat doen met elkaar. Belangrijk is wel dat je ze ook uitlegt dat niet alles gaat zoals ze graag zouden willen. Dat betekent dus dat je prima een keer naar een dierentuin of pretpark wilt, maar je ook naar een speeltuin in de buurt gaat, aangezien het anders wel een beetje te veel van het goede wordt. Nu is dat bij hele jonge kinderen wat lastiger, maar vanaf een jaar of 6 is dat prima uit te leggen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.