achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Zorgeloos kamperen? Kies dan voor de glamping

Wil jij kamperen, maar dan wel met de luxe die je normaal bent gewend in een hotel? Dan is de glamping een absolute aanrader. De Glamping is het tegenwoordig helemaal namelijk! Wist je namelijk dat de glamping het beste van twee werelden met elkaar combineert? Dat wil zeggen dat je de vrijheid hebt zoals je deze ook gewend bent op een camping, maar dan wel met de luxe van een hotel. Zo zijn glampings vaak voorzien van allerlei faciliteiten zoals we deze gewend zijn als we op vakantie gaan in een hotel. Hierbij moet je denken aan een prachtige speeltuin voor de kinderen, een zwembad en één of meerdere restaurants. Kies je voor een klassieke camping, dan moet je het vaak doen met alleen een kleine supermarkt, niet erg, maar wel handig om rekening mee te houden. Omdat een glamping nog veel meer te bieden heeft, hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Luxe accommodatie

De voornaamste reden waarom de glamping steeds meer in trek is, is met name omdat de accommodaties een stuk luxer zijn. Zo kun je kiezen voor een mooie luxe lodge of kiezen voor een luxe safaritent uitgerust met eigen sanitaire voorziening, keuken en natuurlijk ook luxe bedden. Waar je op een ‘normale’ camping vaak op een dunne matras of mat moet slapen, zijn deze safaritenten voorzien van een heerlijke boxspring waar je helemaal tot rust kunt komen en de volgende ochtend niet bang hoeft te zijn voor een zere rug.

Allerlei faciliteiten

Waar het bij de meeste campings wel stopt bij een relatief eenvoudige speeltuin, heeft een gemiddelde glamping veel meer te bieden dan alleen dat. Belangrijk is wel dat je even goed kijkt naar het type glamping. Zo heb je vaak de keuze uit een kindvriendelijke glamping, maar kun je natuurlijk ook kiezen voor een wat meer op ouderen gerichte plek. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld met jonge kinderen naar een glamping te gaan waar ze zelfs een animatieteam hebben die de kinderen de hele dag door vermaken? Zo hebben niet alleen de kinderen het naar hun zin, maar heb je ook als ouders alle tijd om tot rust te komen. Hoe fijn is dat?

Luxe in de natuur

De mensen die kiezen voor een vakantie op de camping, doen dit omdat ze dol zijn op de natuur. Hoe fijn is het dan dat deze twee werelden bij elkaar komen op een glamping? Zo kun je iedere ochtend heerlijk op je gemak wakker worden met uitzicht op de natuur, terwijl je in je eigen keuken een verse kop koffie kunt zetten en vervolgens buiten kunt ontbijten. Niet voor niets zijn er steeds meer mensen die de rust van de natuur opzoeken en dit doen door te verblijven op een glamping in Nederland of één van de vele andere landen om ons heen. Vooral wanneer je met de kids op vakantie gaat, is het wel belangrijk dat er genoeg te doen is voor ze. Het klinkt heel cliché, maar als de kinderen het leuk hebben, heb je dit als ouders natuurlijk ook!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.