achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Parijs. Moslim-mitrailleur maait gendarmerie neer. 1 agent dood, 1 dader ook. Hollande: 'Terrorisme'

Hallo witte mensen! Het is weer prix en Paris. Drie dagen voor de presidentsverkiezingen is op de Champs Elysées het vuur geopend op de politie. Twee agenten raakten zwaargewond, eentje is inmiddels overleden. 1 dader is 'uitgeschakeld' (lees: il est mort), naar een tweede standaardsignalementiër wordt gezocht. De vermoedens zeggen 'aanslag', AFP noemt het nog voorzichtigjes een (mislukte) overval maar hoe dan ook was de gunman kennelijk alvast weer een bekende van de veiligheidsdiensten. Het. Is. Elke. Keer. Hetzelfde. Riedeltje. Enfin. Nogal saaie want statische Reuters livestream hier. En développement...
Update: De agenten zouden zijn beschoten in hun auto, bij een stoplicht. Er is sowieso één, maar mogelijk een tweede verdachte op de vlucht. Trumpdate: Korte reactie met veel 'ik' er in, maar Trump weet alvast dat het een terroristische aanslag was: Update: Politie doorzoekt woning gedode dader. Ze wisten immers al waar zijn huis woont.
Update: Beelden opgedoken waarin dingen gebeuren. Vermoedelijk beelden van TIJDENS de aanslag (waarbij de dader al is neergeschoten). Update: Tweede agent niet dood, zegt men nu. Status: 1 agent dood, 2 agenten gewond.
France 24 LIVE: In het Engels. Spreekt over een verdachte die per trein uit België is gekomen (onbevestigd, politiebron).
UPDATE 23u04: Deze tweet toont wat lijkt op een officieel document, waarin gemeld wordt dat de bij de diensten bekende verdachte per Thalys uit België is gereisd: UPDATE: Ooggetuige vertelt op France 24 dat de dader gericht op de politie schoot met een kalasjnikov. Politie schoot terug en doodde de dader. AFP heeft de overval-suggestie inmiddels ingetrokken. Hmm.. Wat blijft er dan nog over? Getuigevideo:
Hollande Update: "Het is een daad van terroristische signatuur." Politieke campagnes allemaal stil gelegd.
ISIS Update: Het was Abu Yousef al-Belgiki, zegt ISIS-persbureau Amaq, en hij was door de kalifaatkonijnen gezonden. Verdachte was niet zomaar een bekende, maar een bekende terreurverdachte (AFP). Nou. Dan zijn we weer rond hè. Kom maar door met de vlaggetjes-ava's, de verlichte gebouwen en het Imagine-tokkelende hippiefiguur. De eerste die 'Niets met de islam te maken!' roept, wint een gratis optreden in Pauw (en een shitload aan volkomen verdiende internethaat).

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.