achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Motherfucker of all Donalds gooit hele grote bom

Nou de Idiot in Chief heeft weer eens wat stoers gedaan hoor. The Donald heeft na zijn kruisraketten op Syrië de smaak te pakken gekregen, heeft de grootste chocoladetaart bom uit de catalogus gekozen en die op een paar hakbars in een Afghaanse zandduin gepleurd (archiefvideo voor de dikke boem + gratis allahhakbar). Miljoenmiljard zandkorrels ge-MOAB'd. Feli's met je patriottische erectie, Amerika. Ondertussen is Trump zo hard aan het draaien op zijn beloftes dat het lijkt alsof hij zijn eigen tijdbom aan het opwinden is. De NAVO is ineens helemaal te gek terwijl het laatst nog een overbodige bureaucratenmoloch was. China is geen economische vijand meer. Rusland was vorige week nog de favoriete voetveeg, vandaag alweer de beste vriend in wording, want nu is Noord-Korea zijn nieuwe troetelproject om te haten. "It's a problem. It will be taken care of." Vooropgesteld dat ie überhaupt snapt wat daar aan de hand is.
Als u het niet meer bij kunt houden, dan ligt dat niet aan u: The Donald draait op een dozijn dingen in een paar dagen. Doei campagnebeloftes, hallo bommenwerpende & chocolde taart vretende havik. Nog even en hij stelt Hillary aan als nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Kan ze alsnog de show runnen terwijl hij in z'n resort in Florida zit, want daar zit ie sowieso vaker dan in het Witte Huis. Maar ook voordat het zo ver komt, is zijn fanbase hem aan het verlaten. The Donald ligt overhoop met evil puppet master Steve Bannon (die er elk moment uit kan vliegen), en dus is zelfs alt-right-site Breitbart ineens anti-Trump voorpagina's aan het bakken. Terwijl het allemaal niet aan de Draaiende Donald ligt. De wereld draait gewoon om hem, althans volgens de man die eerder deze week nazi-concentratiekampen nog "Holocaust Centers" noemde.
Afijn. Een MOAB op Afghanistan dus. America weer eens niet First. Benieuwd of hij ditmaal wel kan onthouden welk land hij gebombardeerd heeft, want gisteren verwarde hij Syrië al met Irak en moest hij gecorrigeerd worden door de interviewer (video). Misschien is het een aap. Misschien is hij duizelig van alle 180 graden draaien die hij de afgelopen dagen maakt. Maar deze man is zo beangstigend incoherent, zo beangstigend zelfingenomen en zo beangstigend zwaar bewapend, dat de vraag zich opdringt hoe lang dit nog goed kan blijven gaan. Gelukkig hebben we Nigel Farage nog, die tenminste *iets* verder kijkt dan bommen gooien en hopen dat Assad oprot en zich afvraagt: 'What is the alternative?' Want van The Donald hoeven we echt geen wereldvrede te verwachten.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.