GeenStijl Culinair: echtwel cheddarkaas!
Zes uur! Tijd voor culi-nieuws. Er is sensatie in kaasland! De afgelopen 99 dagen hebben meer dan zeshonderdduizend mensen het rijpingsproces van een homp cheddar gevolgd via Cheddarvision.tv. De met de hand bereide The West Country Farmhouse Cheddar van 20 kilo moet totaal negen maanden rijpen. Deze bijzondere kaas is bij naam beschermd zoals Champagne, Cognac of Fapsel. De afgelopen week liep de spanning al op richting de eerste mijlpaal in het proces, de tussentijdse controle. Volgens de deskundige kaasmaker Tom Carver die deze taak op zich nam smaakte de kaas vers, nootachtig en erg romig. De heer Lane, de drijvende kracht achter het project verklaarde: Het blijkt dat een erg frisse kaas is met een vleugje groen, de smaak van het weiland. De website heeft nu een filmpje met een samenvatting tot nu toe gemaakt. Voor de optimale beleving: Trek schoenen uit, gooi sokken op tafel en geniet van het filmpje. Eet smakelijk!