achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Even voorstellen. Uw nieuwe buren

Kijk dames - heren ook. Dit zijn even drie frisse knapen. En ze komen naar ons toe! Zie ze toch eens staan op het goudgele strand van Lesbos, Griekenland. Met hun suave sikjes, kapseltjes, RayBan-shades, selfiesticks en sportschoolspiertjes. Vier jaar in een schuilkelder in kapotgeschoten Homs, daar zie je helemaal niets van! Ho wacht. Niet zo cynisch. Laten we de boys eerst even door de vertaal-0-lizer halen voor we oordelen. De boys spreken Turks, maar zijn vermoedelijk Syriërs of Irakezen. En ze komen naar Nederland. Zeggen ze zelf (vanaf 1:30). Op ons verzoek vertaalde Professionele Turk en Twitteraar Alptekin de interviews in dit filmpje. Eerst dude met 77-shirt, daarna knakker met zwarte bodywarmer. Voor uw informatie: Anadolu Agency is een NPO-kanaal van Tayyip Erdogan. Alle kritiek op Turkije is zo goed als zeker weggeknipt.

77: "Ik heb 2 jaar in Istanbul gewoond. Ik ben hierheen gekomen, maar het was wel moeilijk. Via Canakkale ben ik hier gekomen. Zoals je ziet is Canakkale aan de overkant (hiero - red). Ik ga naar Nederland. Inshallah."
Interviewer: "Heb je bekenden in Nederland?"
77: "Mijn oom, oma en tante."
Interviewer: "Als ik me niet vergis gaan die jou daar opvangen?"
77: "Klopt, iedereen weet dat."
Interviewer: "Heb je andere familieleden bij je, broertje?"
77: "Nee, alleen m'n maats."

==
Andere dude, vanaf 2.10
Hij: "Ik was aan het denken, ik wil naar Europa. Eerst naar Griekenland daarna Europa, Hongarije, Servië, Macedonië daarna Oostenrijk. Zoiets zat ik te denken. We zijn met vrienden, een groep, moet gaan lukken."
Interviewer: "Hoe heb je deze moeilijke reis gemaakt?"
Hij: "Het was moeilijk 12 dagen hebben we gewacht daar (Canakkale). We zaten te wachten op het juiste moment. Wanneer is het open? Wanneer is er geen gendarmerie? Wachten op het juiste moment dat alles veilig was."
Interviewer:"hoeveel heb je betaald?"
Hij:"ik heb 1200 dollar betaald, wij allemaal. Het is een korte route, maar zeer gevaarlijk, gevaarlijk."
Interviewer: "Je wist dat het gevaarlijk was?"
Hij: "Er is geen andere keus, het is zo (lachend)"

Nou, weet u dat ook weer. Binnenkort in een portiek bij u in de buurt. Vluchtelingen HIPSTERS!!!1!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.