Iemand schrijft bevlogen essay voor #GeenPeil
Geachte redactie,
Met trots kijk ik naar jullie mooie initiatief GeenPeil om de democratie terug te brengen naar de burger. Ik heb een stuk geschreven over jullie initiatief omdat ik hoop een steentje te kunnen bijdragen. Ik hoop dan ook dat jullie het kunnen gebruiken. Mocht het toch niet zijn wat jullie zoeken dan wil ik jullie nog veel succes wensen voor de komende weken! Mijn steun hebben jullie!
Met vriendelijke groet,
(Foto boven: weer een andere man maakt uit zichzelf een bemmende IRL banner van 200x50 voor GeenPeil.nl en hangt 'm aan z'n huis. Als u een betere, nog zichtbaarderere plek weet, dan hoort-ie het graag)
Gratis Ingezonden GeenPeil Essay
De kracht van keuze
Een keuze hebben, dat is wat mensen tot nadenken zet. Als er geen keuze is dan vervalt de menselijke geest snel in acceptatie van datgene wat hem wordt voorgeschoteld. De prikkel tot nadenken is niet aanwezig omdat het eigenlijk geen zin heeft omdat het toch niks veranderd. Op deze manier zijn we ook geconditioneerd opgegroeid in deze maatschappij.
Doordat de machtsverdeling altijd zo is geweest en de enige keuze die er was om eens in de 4 jaar op leugens en propaganda te stemmen accepteerde mensen deze keuze. Dit leidde tot twee verschillende soorten acceptaties. De eerste groep mensen koos voor een partij die het dichtst bij hun eigen levensstijl stond en ze laten zich dan ook om de vier jaar omkopen met valse beloftes en leugens van deze partij. Uiteraard was er wel woede over de gebroken beloftes maar een maand voor de verkiezingen begint de mediamolen te draaien.
Nieuwe valse beloftes worden gemaakt, er wordt aangegeven dat deze verkiezingen nog nooit zo belangrijk zijn geweest en er wordt een nieuwe strijd verzonnen tussen twee lijsttrekkers die strijden voor het premierschap. Vooral het laatste spreekt mensen erg aan omdat ze het gevoel krijgen dat ze echt een verschil kunnen maken met hun stem op 1 van deze twee regenten. Uiteindelijk gaan deze regenten toch samenwerken.
Deze groep mensen gaat " tactisch" stemmen. Ze stemmen op een partij die niet overeenkomt met hun eigen idealen puur en alleen omdat ze angst is ingepraat door de media. Zelf zullen ze dit altijd ontkennen en nog met een gevoel van trots zeggen dat ze "tactisch" gestemd hebben ook. Ze leven in de illusie dat ze zelf met hun intelligente gedachtegang tot deze daad zijn gekomen.
Deze vorm van acceptatie is datgene wat de mensen die de macht hebben willen zien. Vier jaar lang kunnen ze doen wat ze willen en ze kunnen zich ook nog beroepen op dat ze de wil van volk uitvoeren. De andere vorm van acceptatie is de vorm van het negeren.
De mensen die elke keer zagen dat de geschiedenis zichzelf herhaalde. Ze wisten dat ze geen invloed zouden hebben op de besluitvorming en besloten om helemaal niet meer mee te doen aan deze poppenkast. Alles was dus goed voor de machthebbers de mensen accepteerde dat er geen andere keuze was dan te kiezen voor hen of jezelf uitsluiten van het proces van machtsvorming.
Dit veranderde in 2002 toen de ster van Fortuyn aan het rijzen was. Hij wilde geen valse beloftes maken, hij wilde de wil van het volk uitvoeren. Fortuyn was niet op zoek naar een baantje nadat hij in de Nederlandse politiek had gewerkt, hij wilde de politiek veranderen. Fortuyn wist hoe de macht verdeeld werd en wist ook dat mensen die macht in hun bezit hebben dit niet zomaar zullen overdragen. Hij vreesde voor zijn leven omdat hij een gevecht tegen de bierkaai aanging die hij heel misschien kon winnen.
Maar wat de machthebbers bovenal tegenstond was dat hij de keuze terugbracht bij mensen. Mensen zagen dat deze politieke partij anders was en met oprecht hart streed voor het volk. Doordat mensen weer gingen nadenken over hun keuze zouden ze meer en meer gaan zien hoe de politieke processen in elkaar steken. Dit zou onvermijdelijk leiden tot hun eigen verlies van macht. Fortuyn bereikte als eerste de groep die zich van de politiek had afgekeerd. Dit was een substantieel deel van de kiezers, hiermee zou hij veel zetels en invloed vergaren.
Maar hij schudde ook de wel stemmende massa wakker. Dit is de reden dat er zo fel op hem gereageerd werd en ze van hem een duivel probeerde te maken. Dit had niets te maken met asielbeleid of hun zogenaamde liefde voor immigranten dit was een gevecht voor het behoud van het oude systeem. Ze wilden dat de mensen bleven vaststeken in een keuzeloos systeem waar wel de illusie was van keuze zodat de bevolking rustig zou blijven. Dit alles resulteerde uiteindelijk in de moord van Fortuyn. Hiermee werd de status quo weer teruggebracht in de Nederlandse samenleving.
Voor mij zijn de traditionele politieke partijen een regentenclub die in achterkamertjes onderling de macht verdelen, ze voeren niet de wil van het volk uit. De politici zijn baantjesjagers die andere meesters dienen dan het volk. De media speelt de rol van een dun laagje chroom om het schroot wat ze verkopen aan het volk. Als je programma's als DWDD en het NOS journaal kijkt rond de verkiezingsperiode zie je welke politieke partij(en) ze steunen. Nergens gaat het over slechte besluiten die zijn genomen in de afgelopen vier jaar maar meer over de beloftes die ze maken.
De 1000 euro van Rutte, het inspelen op de angst dat Samson of Rutte premier wordt. Na afloop van de verkiezingen is dit gelijk over. Geen 1000 euro voor het volk, Rutte en Samson die vrolijk samenwerken en niemand die je er ooit nog over hoort in de media. De pen blijkt nog steeds machtiger dan het zwaard omdat hiermee bepaalt wordt waar de mensen over nadenken en debatteren.
Door de angst die de media creëren blijft de "kiezer" meedoen aan een systeem wat de machthebbers een volmacht verleent om te regeren. Mensen zullen er niet over nadenken om het systeem te veranderen omdat het door de angst niet in ze opkomt. Als de media zwarte pieten belangrijk vindt denkt het land daar over na terwijl er belangrijkere beslissingen op de achtergrond worden genomen. Hiermee kunnen ze een deel van het volk "dom" houden. En ook nog eens het verdeel en heers principe toepassen. Alleen als jezelf nog op zoek gaat kan je volgen wat er gaande is.
De media verloochenen zichzelf dus als controleur van de democratie. De meeste mensen zijn geboren in dit systeem en weten niet anders dan te vertrouwen op de reguliere media zoals tv en kranten. Met de komst van het internet kan hier verandering in komen. Mensen kunnen ongecensureerd nieuws krijgen en zelf nadenken over wat er gaande is op dat moment in plaats van een sturing van de geest door de media.
Laten we elkaar dan ook niet meer bevechten om de kruimels die ons toegeworpen worden door de regenten maar laat ons het hele brood pakken. De weg die we moeten volgen moet als gevolg hebben dat de mensen die regeren ons ten dienste staan en niet omgedraaid. Laten we de doos sigaren terugpakken in plaats van dat we blij worden van een sigaar die we hun zelf gegeven hebben.
Laten we nu beginnen om een verschil te maken in de democratie, laat ons dit referendum met z'n allen realiseren. Wij gaan de keuze terug brengen naar het volk. Als ons dit lukt dan moet er wel naar ons geluisterd worden. Misschien is dit net het kleine kiezelsteentje wat de stroming van de rivier kan veranderen. Een start van een nieuw begin waarin we weer door krijgen dat het ontzettend belangrijk is dat we zelf nadenken over de keuzes die gemaakt worden voor ons die ons dagelijkse leven beïnvloeden.
Alles in mijn lijf schreeuwt hierom en daarom zal ik dan ook gaan vechten om deze keuze terug te brengen, doe jij ook mee?