Flappie in de ban!
Over exact 2 weken zitten we allemaal keurig in C&A kostuum bij schoonmoeders aan de hertenbiefstuk, hazenrug of de gevulde fazant. Flesje rood van de Lidl om een en ander weg te spoelen om je vervolgens op te maken voor het bezoek de volgende dag aan de meubelboulevard. Heerlijk zon overzichtelijk leven. Toch?! Voor wie in bovenstaande gerechten het knijn mist, kunnen wij gerust stellen. Flappie staat op de lijst van beschermde diersoorten. Voorheen werden ze nog wel eens goedkoop op de kop getikt via het dierenasiel, maar die tijd is voorbij. Een ieder die nu nog zon schattig donzig knaagdiertje een tweede kans wil geven, zal moeten wachten tot na de jaarwisseling. In de maand december plaatsen wij geen konijnen, omdat wij bang zijn dat zij in een braadslee inplaats van een hok zullen eindigen, aldus een medewerkster van het Haagse knaagdierenasiel. Zelfs op kinderboerderijen worden de knijnen s nachts binnen gehaald. Gelukkig is daar nog onze trouwe sponsor. Overige benodigdheden: wildbouillon, tijm, peterselie, bladselderij, laurierblad, peper en zout, 6 gedroogde jeneverbessen, boter, 8-12 abrikozen (uit blik), rozijnen, rode vermout, brandy en rode wijn. Bon appétit...