Alles moet kapot, zelfs de oer-Hollandse oliebol
Brrr, koud hè? Zou het soms komen doordat iemand een raam slecht heeft afgesloten? Nee, het is een open deur die wagenwijd open staat. Zo'n zogenaamd 'wetenschappelijk verantwoord onderzoek' waarvan de verrassende conclusie luidt: 'oliebollen kunnen we beter niet te vaak eten'. Ja, dat is misschien even schrikken. Oliebollen schijnen dus helemaal niet boordevol te zitten met vitaminen en de noodzakelijke mineralen, maar zorgen voor gewichtstoename en veroudering van de huid. Joh! Een sterk staaltje onderzoeksjournalistiek door het tijdschrift Fit met Voeding, maar niet heus. Conclusie: de gewichtstoename raken we in januari meestal kwijt, maar de veroudering van de huid is on-om-keer-baar. "De bollen met het lekkere, knapperige bruine korstje veroorzaken rimpels. Gelukkig eten we niet elke dag oliebollen. Hetzelfde geldt overigens voor knapperige frietjes." Zucht². Dat is nu al het derde megavoorspelbare, oliedomme artikel in korte tijd over oliebollen. Zo ontstond in november een dag lang ophef (!) over lelijke verkooppunten in Amsterdam. Een paar weken later waarschuwde de overheid - voor het zoveelste jaar op rij - voor verstoppingen door doorgespoeld oliebollen- en frituurvet. Oliebollen zijn keiharde terreur. Is er dan helemaal niets dat ons weerloze dommeriken kan redden in ieder geval van de gezondheidsrisico's? Jawel. Gebruik nieuw frituurvet, eet veel groenten en fruit en voedingssupplementen met de vitaminen B1, B6 en C. De C van Captain Obvious to the rescue.