Alstu. Bezwaarschrift Afvalstoffenheffing 010

Eerst even uw gegevens invullen, de platte tekst (zonder links dus) ertussen plakken, printen, ondertekenen, opsturen naar dit adres en klaar is kees.
- uw naam en adres
- uw burgerservicenummer of klantnummer
- het vorderingsnummer
- de datum waarop u het bezwaarschrift indient
- de reden van uw bezwaar:
Geachte heer, mevrouw,
Ik maak bezwaar tegen de Afvalstoffenheffing om de volgende redenen.
1) Het als kosten aan de ASH toevoegen van de kwijtschelding van de afvalstoffenheffing (18,6 miljoen volgens begroting 2014, was in 2012 nog 12,9 miljoen) aan huishoudens die onder de inkomensgrens vallen. De kosten van de kwijtschelding horen thuis bij Armoedebeleid. Afval is geen nivelleringsfeestje.
2) De 'veegkosten' (11 miljoen (25% van het totaal) in 2013, die waren in 2011 nog 1,2 miljoen (!)) die zijn toegevoegd aan de rekening. Deze kosten zaten eerst bij het product Reiniging Openbare Ruimte en horen daar ook thuis.
3) De kosten voor de 'Piekfijnwinkels' en het 'Fietspunt' (4,5 miljoen in 2012). Wat heeft een kringloopwinkel waar de AHS-betalende Rotterdammer maar nauwelijks komt met afvalverwerking te maken?
Het zijn echter niet alleen politieke keuzes die de rekening zo hoog maken. Voorts uit ik mijn ongenoegen over:
4) Het falen van de inmiddels vertrokken wethouder Wim van Sluis (Leefbaar Rotterdam) die een ridicuul duur contract heeft afgesloten met AVR waardoor Rotterdam 25 jaar vast zit aan exorbitant hoge prijzen voor de afvalverwerking.
5) Het falen van het gemeentebestuur en de inmiddels vertrokken wethouder Jantine Kriens (PvdA), die nadat het gemeentebestuur geen geld had vrijgemaakt om de kwijtschelding te bekostigen, besloot de kosten daarvan dan maar aan de afvalstoffenheffing toe te voegen.
6) Het falen van de gemeente, de afvaldiensten en de politiek efficiënt met ons afval om te gaan. Schrijnend voorbeeld hiervan is het vrijwel totale gebrek aan scheiding van afval waarmee inkomsten (bijv. via de recycling grondstoffen) blijven liggen.
7) Het weigeren van het gemeentebestuur om onderscheid te maken naar de grootte van een huishouden. In Rotterdam is bijna de helft van de huishoudens een eenpersoonshuishouden (48% volgens begroting 2014 (pdf)). Het is belachelijk dat zij net zoveel moeten betalen als grote gezinnen.
De hardwerkende Rotterdammer is geen magische geldboom die de gemeente ieder jaar kan uitschudden om haar eigen wanprestaties te compenseren. Stop de onophoudelijke verhoging van de afvalstoffenheffing, verhoog liever uw eigen prestaties.
In afwachting van uw reactie,
- uw naam
- uw handtekening