Nederlandse restaurants duurste van Europa
In Nederland uit eten gaan kost je gemiddeld zo'n twintig procent meer dan uit eten gaan in Duitsland of België. Aldus iemand die een bedrijf leidt dat zulke dingen uitrekent. Gemiddeld kost een driegangenmenu in Nederland zo'n 27,45. Eters in België leggen 24,95 euro neer en in Duitsland betaal je maar 18,70 euro. Tel daarbij op dat de supermarktprijzen in Nederland dankzij allerlei prijzenoorlog spotgoedkoop zijn en Nederlanders zelf meestal een buitengewoon karige maaltijd neerzetten. Met als gevolg dat nergens in West-Europa het verschil tussen uit eten en thuis hutspot kanen groter is dan in Nederland. Een zuinig volk, dat zijn we. En niemand in Nederland heeft verstand van echt lekker eten. Nederland is de culinaire variant van Tsjernobyl. Waar in de ons omliggende landen voedsel wordt gekoesterd, geëerd en met respect wordt behandeld, heeft de Nederlandse manier van koken meer weg van een culinaire genocide. Wakker worden, stamppot eten. De horeca doet nog haar best, maar vraagt vervolgens zoveel voor haar meer volwassen manier van eten bereiden, dat het pannetje met prijzen overkookt. Dus al die gierige tatta's vreten thuis wel een gekookte aardappel met sperzieboontjes, een slavinkie en een halve pot appelmoes. Tja, dan is het niet zo gek dat horeca-personeel uitgebuit wordt, het bier aangelengd met water en de horeca in Nederland belabberder loopt dan een spast over hete kolen. Goed eten, we zullen het wel nooit leren in dit land. Slavink. Iemand?