Mei 2015. Minister-president Mark Rutte brengt een werkbezoek aan snackbar Friet van Piet in Groningen, en eet een eierbal. Zijn enige goed daad tot nu toe.
Rondedansjes. Tranen van geluk. Vuistpompjes. JIPPIE! De eierbal komt naar Amsterdam en omstreken. ACHT JAAR na de
eierballenboost op GeenStijl, en een jaar na dat
Mark Rutte helemaal naar Groningen afreisde om kennis te maken met deze fabuleuze snack gaat het nu e.i.n.d.e.l.i.j.k. gebeuren:
landelijke dekking voor deze Noord-Nederlandse power snack. De sensationele doorbraak werd onlangs gepresenteerd op de HoReCaVa en nu is 020 geïnteresseerd, ja zelfs ministeries te 070 hebben interesse getoond. Probleem met die sneckkrengen is al decennialang dat ze oninvriesbaar zijn, en derhalve maar 5 dagen houdbaar. Dat maakt de eierbal voor de reguliere VetteBek Verstrekkers (
Beckers, Kwekkeboom et al) financieel niet interessant. Twee jaar geleden probeerde de firma
Aaierbaaln het nog, maar tevergeefs. Eierbal aficionados moesten nog steeds helemaal naar Aardbevingstan en Hunebeddië voor dit stukje NoordNederlandse
eet-koeltoer. (Eerlijk is eerlijk, snackbuffet Het Vliet in Leeuwarden heeft ze ook.) Maar nu is er een
round peg in a square hole die heeft bedacht hoe Den Eierbal liefst 24 dagen bewaard kan worden, en dat zou wel eens
DE REVOLTE in snackbarrend Nederland kunnen zijn. 4/5 minuten frituren op 180 graden en serveren met
stip of mosterd naar keuze. Om nom nom.