AMERIKAANSE TOESTANDEN IN NL SNACKBARS!
Vrijdagmiddag lunchtopic. De vaderlandse snackbarindustrie gaat helemaal multicultureel in de mix met een nieuw spektakel op de menukaart. Boven de vette dampen van frituurvet drijft een megalomane geur van fusion cooking extravaganza de neus in. Het is gillend vloeken tussen diverse internationale keukens. Het is Amerikaanse overdaad met een Hollands luchtje van separatorvlees en uien, op een bedje van Italiaanse makelij en op smaak gebracht met een melange van oosterse vleessauzen en de onmiskenbare Hollandse dipmix curry & mayo. Het is een calorieënbom in een tijd van duurzame gematigdheid. Het is cardiologenvoer dat lijnrecht tegen de overheidsdrang op gezonde voeding in gaat. Het draagt de geur van veelvraat en overdaad die zijn uitwerking zelden mist, omdat we onszelf kokhalzend en met tegenzin maar altijd met een onstuitbare drang naar snelvoer-etablissementen laten lokken, alwaar we ons tegen heug en meug over willen geven aan het schuldgevoel van de gretige gulzigheid. Het is Hollandse trots zonder schaamte, culinair met een kleine c, het is wars van enige pretenties en toch groots. Het wordt opgediend op Urk. Dames en heren. Mogen wij u voorstellen. Voor op het vrijdagmiddagmenu. Vers uit de frituur, de oven én de mayonaisepot: de PIZZA FRIKANDEL SPECIAAL. *Applaus, luide smakken en kotsgeluiden*