LUNCH! Eetwedstrijdje met eendenembryo's
Balut is een delicatesse uit Zuidoost-Azië, waarbij een bijna volgroeide eendenfoetus in het ei gekookt wordt. Sap er uit zuigen, beetje pellen, ei + foetus naar binnen gulpen. Jummie! Oh. Niet? Nee, een kroket is smakelijk, culinaire barbaar. In sommige streken is het volkomen normaal om van eendenabortus een lekkernij te maken. En in New York heeft de Filipijnse gemeenschap het eten van Balut gecombineerd met de Amerikaanse traditie van eetwedstrijdjes. Wie kan de meeste ongeboren eendenbaby's naar binnen slurpen binnen vijf minuten? Altijd een smakelijke vertoning. Hierboven ziet u het resultaat van een verliezer. De winnaar kreeg er 27 weg. Zelf ook eens proberen? Zoek in de stad even een toko waar ze balut verkopen, tien minuutjes koken en slurpen maar! Wist u dat eendenfoetus bomvol proteïne zit? Gezond! Meer foto's en video's van dit prachtige culturele evenement in East Village, NYC vindt u bij het onvolprezen Gothamist. Eet smakelijk!