Minimavreten voorzien van nepkaas
U vreet 'analoogkaas', maar u weet het niet. Zo is het gele plakje in een cheeseburger voor slechts 70% gemaakt van kaas, de rest is fantasie. En de kaas van diepvriespizza's, lasagnes én zelfs op sommige pizza's van de pizzeria is al helemaal geen kaas. Uit onderzoek blijkt dat zo'n beetje al het loservreten uit de supermarkt is voorzien van analoogkaas, een spulletje gemaakt van olie, vetten, geel en kleurstof. Soms wordt echte kaas versneden met deze neprommel zodat het wat minder opvalt. En blijkbaar werkt het, want niemand heeft ooit geklaagd over de nep-mozerella en al die andere varianten van namaak. Paupers weten gewoon niet beter dan dat het geen smaak heeft. Het leukste RVU-programma ooit, genaamd 'Keuringsdienst van Waarde' deed onderzoek naar de nepkazerij gedaan en zendt dit vanavond uit. Nederland is Nederland niet meer. Geen normen, geen waarden en u hebt uw kaas laten verkwanselen. Dus hoe nu de neppers te herkennen? Nou doe maar niet, want kwaliteit kost nu eenmaal geld en dat geeft de gemiddelde Nederlander liever uit aan benzine, flatscreens en tuinverlichting dan aan eten. Maar let op aanduidingen als 5% emmentaler (Want dat betekent 95% iets anders) en de aanduiding 'analoog'. Niet dat u het verschil proeft verder.