'Komkommertijd komt er aan'
Fris, stevig, knapperig en sappig, maar niet te waterig. Dat zijn de eigenschappen van de perfecte komkommer, zo meldden het Productschap Tuinbouw de de MSA Groep in een rapport dat dinsdag werd gepubliceerd. De gemiddelde Nederlander eet jaarlijks zes kilo komkommers, die moeten zijn voorzien van een mooie groene schil. Verder mogen ze niet te dik en niet te lang zijn. De groente wordt bij voorkeur in de zomer gegeten bij een temperatuur van 20 graden Celsius. "De komkommertijd komt er aan,'' aldus de opstellers van het rapport met een kwinkslag naar de nieuwsluwe periode die deze dagen is aangebroken, nu het kabinet en de Tweede Kamer met reces zijn en grote aantallen Nederlanders met vakantie gaan. (ANP)
Update: Plan geslaagd. 100+ comments. Maandbonus weer binnen. Bedankt!
ANP UPDATE 18:47 uur
N i e u w bericht, meer informatie
ZOETERMEER (ANP) - Fris, stevig, knapperig en sappig, maar niet te waterig. Dat zijn de eigenschappen van de perfecte komkommer, zo meldden het Productschap Tuinbouw de de MSA Groep in een rapport dat dinsdag werd gepubliceerd.
Het gemiddelde Nederlandse huishouden consumeert jaarlijks zes kilo komkommers, die moeten zijn voorzien van een mooie groene schil. Verder mogen ze niet te dik en niet te lang zijn. De groente wordt bij voorkeur in de zomer gegeten bij een temperatuur van 20 graden Celsius.
,,De komkommertijd komt er aan'', aldus de opstellers van het rapport met een kwinkslag naar de nieuwsluwe periode die deze dagen is aangebroken, nu het kabinet en de Tweede Kamer met reces zijn en grote aantallen Nederlanders met vakantie gaan.
In de komende weken beginnen de Nederlandse komkommertelers een promotieactie in supermarkten. Voordat ze daarmee beginnen, wilden ze precies weten wat Nederlanders weten en vinden van hun product. Daarom gaven ze opdracht voor het onderzoek.
Consumenten blijken weinig kennis te hebben over de teeltwijze en de herkomst van de komkommer. De meningen over het in plastic verpakken van de groente zijn verdeeld. De meeste deelnemers aan het onderzoek zien de komkommer liever onverpakt, terwijl ze tegelijkertijd niet weten dat de kwaliteit dan veel sneller achteruit gaat. Nederlanders weten wel vaak dat komkommers zeer weinig calorieën bevatten.
Enige promotie van de komkommer kan geen kwaad. De rendementen van de bijna vierhonderd Nederlandse komkommertelers staan al jaren onder druk. Dit ondanks het feit dat de komkommer vorig jaar de op twee na best verkochte exportgroente was, met 240 miljoen kilo. Alleen tomaten (630 miljoen kilo) en uien (681 miljoen kilo) vinden nog gretiger aftrek in het buitenland.