10 jaar cel voor hightech drugsondernemer
Dat is wierd. Een Limburgse drugsdealer heeft maar liefst 10 jaar cel gekregen voor het runnen van een zogenaamde cokewasserij. Prima, die celstraf, maar tien jaar cel krijg je normaal alleen als je een brute roofmoord met verkrachting, messteken en verwurging pleegt, meestal niet voor het opzetten en uitbaten van een witwasserij en cokehandel. De bewuste 'fabriek' was gevestigd in voormalig restaurant Vossenheuvel in Well, dat maar liefst één hele positieve review kreeg... De misdadiger, die tevens veroordeeld is voor bedreiging, kreeg hulp van hoogopgeleide Colombianen bij het opzetten van de cocaïnewasserij. De cocaïne werd in Colombia namelijk geïmpregneerd met sterk geurende kruiden zodat drugshonden de coke niet konden ruiken. In Nederland werden deze kruiden met een ingewikkeld chemisch procedé weer gescheiden van de cocaïne. Blijkbaar met succes, want de operatie heeft een paar jaar geduurd. Trouwens, zelfs de domeinnaam van het restaurant bestaat nog. De voormalige eigenaar -die juridisch gezien niets met de dader te maken heeft- is blijkbaar uitgekocht en heeft tegenwoordig een villa in Florida. Ook leuk! Wij houden het wel bij Coke Zero...
Update reactie van de voormalige eigenaar van het pand over de gang van zaken:
Mijne heren. Naar aanleiding van onderstaand artikel uw artikel wil ik even reageren. Ik ben niet uitgekocht. Ik heb in 2002 het pand verkocht aan de fam v/d Putten. Die een party centrum van de Vossenheuvel wilde maken. Ik huurde het specialiteiten restaurant voor 5 jaar terug. Het party centrum was geen succes. En de fam v/d Putten wilde er toen een parenclub van maken. Ik heb dat kunnen voorkomen bij de gemeente. Het gevolg was dat er een behoorlijk spanningsveld tussen ons en de fam v/d Putten ontstond. De paren club hebben ze toen elders in Well geopend. De spanning tussen ons en de vele ruzies die wij hadden is eind 2005 zo hoog op gelopen, dat ze vroegen of ik de inventaris van het restaurant wilde verkopen. Ze hadden een koper voor het pand. Ik was toen 59 en was de situatie zat. Ik heb toen in jan 2006 het restaurant verkocht.