Bejaarde knijpt man in ballen en sterft
We hebben een leuke gewetenszaak voor u. Een van de meest heikele en heersende principes uit het strafrecht is het zogenaamde 'noodweerexces'. Dat betekent dat je een inbreker best mag doodschoppen, als je maar duidelijk kunt maken dat een zaak van leven of dood was. Hier volgt de sappige case: Een 86-jarige Amsterdamse bejaarde met een 'dwingende persoonlijkheid' heeft teveel geld en loopt ondanks zijn hoge leeftijd graag met kunstlullen door het huis. Hij wil orale seks met 38-jarige (homohatende) man en geeft daar grif geld voor. Op een gegeven moment heeft de 38-jarige man een knielende hoogbejaarde meneer op kruishoogte. Vreemd genoeg krijgt de man geen erectie van de pijpende bejaarde. De bejaarde wordt zeer boos, noemt hem impotent en knijpt hem keihard in de ballen. De 38-jarige man stompt de hitsige man in zijn gezicht maar dat helpt niet. Hij blijft maar knijpen. Vervolgens ziet hij op een plank een 2,39 kilo zware vaas en ramt die op het hoofd van de bejaarde. Bejaarde valt dood neer, plas bloed gedoe, rechtszaak etcetera. Man wordt opgepakt en krijgt uiteindelijk acht jaar cel wegens doodslag. Maar hij vind deze straf stom dus gaat naar de Hoge Raad, en beroept zich op noodweer. Want hij KON niet anders dan de bejaarde doodmeppen. Dan heeft u nu alle feiten. Dan nu de vraag: Mag dit?
De uitslag: Laat dit een lesje zijn voor iedereen die denkt iemand in de ballen te kunnen knijpen. Wie gedood wordt omdat 'ie een man keihard en genadeloos auw doet heeft die dood gewoon verdiend! De Hoge Raad verwerpt het beroep derhalve toch.
Bejaarde Pw0n3d.
"Onder deze omstandigheden was er derhalve sprake van een ogenblikkelijke, wederrechtelijke aanranding waartegen cliënt zich mocht verdedigen. Het handelen van cliënt voldeed aan de eisen van proportionaliteit en subsidiariteit, meer in het bijzonder nu het knijpen in de zaadballen tot een hevige pijn leidde. Een pijn die, zoals elke man zich kan voorstellen, niet met een pen te beschrijven is. Nu ander ingrijpen niet het gewenste effect had, t.w. dat [slachtoffer] los zou laten, stond voor cliënt geen andere mogelijkheid open dan de vaas te pakken en daarmee te slaan om zo een eind te maken aan de aanranding. Enige andere mogelijkheid had cliënt niet. Nadat [slachtoffer] los had gelaten, heeft cliënt het geweld gestaakt. Cliënt komt daarom een beroep op noodweer toe zodat hij, subsidiair, dient te worden ontslagen van rechtsvervolging." Lees hier verder.