achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

LIVEBLOG ESCALATIE - Turkse minister als 'ongewenste vreemdeling' terug naar Duitsland, rellen in Rotterdam

UPDATE 1:25 Gaat nu uit de hand lopen in Rotterdam. De ME voert charges uit, er worden spullen naar de politie gegooid. Flessen en stenen vliegen nu door de lucht. De politie zet oa een waterkanon in.
UPDATE 1:56: Aboutaleb verklaart nu dat minister Kaya tot ongewenst vreemdeling is verklaard, en daardoor terug moest keren naar het land waar zij vandaan kwam: Duitsland. Aboutaleb zegt dat hij is misleid door Turkse consul, omdat die had gezegd dat de minister niet zou komen. De burgemeester van Rotterdam bevestigt dat de minister nu naar Duitsland is begeleid. Ondertussen twittert mevrouw in haar brabbeltaaltje dat wij allemaal fascisten zijn.
UPDATE 2:17: Hele kabinetsverklaring hiero.
UPDATE 2:30 Volgens RTV Rijnmond lijkt het iets rustiger te worden in het centrum van Rotterdam. ME nog steeds massaal aanwezig.
UPDATE 2:53 De politieheli die mevrouw Kaya tijdens haar rit naar Duitsland begeleidde, is weer onderweg naar het westen. Het lijkt er dus op dat mevrouw de ongewenste vreemdeling is üpgerüüt. BAM. RTL Nieuws meldde eerder dat DSI de Turkse minister van Familiezaken Kaya aan ging houden en haar dan vriendelijk doch dringend naar Duitsland ging begeleiden. Onduidelijk is of ze nu ook echt is aangehouden, feit is wel dat ze iets na 1 uur uit haar auto is gestapt. Ze is in een andere auto gestapt en zou nu volgens de NOS door de politie worden begeleid op weg naar Duitsland. In NOS-video onder de tweets van Robert Bas is te zien hoe de minister schreeuwend in een andere auto stapt. De begeleidende heli is HIER te volgen.
UPDATE 00:43: De NOS meldt dat op dit moment andere auto's worden weggetakeld, terwijl mensen van de DSI om de auto van de minister heen staan. Ze zit nog in haar auto. Waarschijnlijk zal ze zelf zo ook worden weggetakeld.
UPDATE 1:03: Ontknoping nadert.
Kijk dan. Dit zegt een dictatuurreferendum bepleitende minister nadat ze haar reet heeft afgeveegd met onze keurig handelende regering. Dit topic wordt uiteraard aangevuld. Shit is aan nu in Rotterdam. De zware jongens van de DSI zijn nu ook gearriveerd. Het zou de bedoeling zijn dat zij de minister gaan arresteren omdat zij als ongewenst vreemdeling wordt gezien (meldt de NOS). De gemeente Rotterdam heeft de noodverordening in het centrum uitgebreid. Hele tekst in deze pdf. Ook in Amsterdam en Turkije gaat het los nu. Ondertussen wachten we nog steeds op een reactie van DENK.
UPDATE 00:56: Ah. Daar is Kuzu. Uiteraard een hele grote waffel.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.