achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Pers geweigerd bij "integere" doodgraver Henry K.

Uitsmijters van het kaliber 'taximaffia' bij de hekken! Een week hield de vette voorzitter van de vereniging voor doodgravers zijn mond over de schimmige zakendeal, vandaag zal de Dikke Ik van de vvd aan drie selectief geselecteerde journalisten vertellen wat zijn kant van het verhaal is. Media die in de lijkenkast van Keizer hebben gegraven, zijn daarbij keihard geweigerd. Prima, dan blijven ze toch lekker verhalen schrijven. Zoals Follow the Money, want weer diept het online graafmachientje het graf van Keizer dieper uit met nieuwe informatie. Een klokkenluider onthult bij FTM dat Henry Keizer in de vorige een ordinair Amsterdams taxibaasje was die "Hennie" genoemd werd en die, eenmaal aan boord bij De Facultatieve, zijn eigen vrouw voor tonnen aan opdrachten gaf. Ook de Volkskrant doet een schep as in de urn van Keizer. Nadat FTM, Nieuwsuur en De Corrie alle drie de zakendeal financieel hebben doorgerekend (en allen concludeerden dat het zaakje stinkt, hier een overzicht), heeft VK vandaag ook nog twee hoogleraren verenigingsrecht naar de deal laten kijken. Conclusie: wat Keizer deed, mag niet. En deze dikke crimineel, hoofd integriteitszaken bij de vvd nota bene, zit dus als rechterhand naast Mark Rutte, middenin de formatiegesprekken voor een nieuwe regering. Want zo is de vvd: rot als een mispel. Het persgesprek is inmiddels soort van aan de gang. PowNed en Follow the Money zijn bij de deur geweigerd. De Haagse redactie van RTL is wel binnen, want die hebben een lijntje met vvd-persführer Kees Berghuis.
Huilie: "Er is een sfeertje gecreëerd van 'die dikke deugt niet'" - Hennie K. doet huilie over FTM & onderzoeksjournalistiek.
Aanblijven: De dikke die vindt dat ie deugt, wil gewoon aanblijven als vvd-voorzitter. De vraag is of de leden dat ook willen. Op 20 mei is de volgende ALV van de vvd. UPDATE 17U15: Keizer wilde vanmorgen nog per se geen integriteitsonderzoek van de vvd-commissie (waar hij overigens zelf chef van is). Nu ineens wel. Hij gaat dus weer z'n eigen vlees keuren:

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.