Hipsters vreten Peruaanse armoedzaaiers dood
Dood, ja. Morsdood. Vandaag toont de NOS schokkende foto's van lege schappen, waar eigenlijk Quinoa had moeten staan. Nee, wij kenden het ook niet. Quinoa. Met de Q van Marqt. Is één van die nieuwe superfoods die gegeten wordt door hipsters, vegetariërs en overige zaadvreters. Heeft allemaal ongelooflijke superkwaliteiten, zogenaamd voor alles goed, helpt tegen ADHD-HIV, onopgevoede kinderen in het algemeen en twaalfvingerige longblaasjeskanker in het bijzonder. Jup, de Marqtkooplui doken erop als katholieken op een discutabele Maria-verschijning. Voerhipsters en nieuwe zaadhypes zijn net zoiets als minderjarige krijsmeisjes en nieuwe boybands. Ze verslinden alles. Letterlijk, kijk maar naar die schappen. Oh, met als bijkomend gevolg dat die betrokken, idealistische, duurzame superfoodschranzers de arme Boliviaanse en Peruaanse boerenbevolking aan de hongertiefus helpen. Daar is het multifunctionele zaadje (met mogelijkheden tot meel & rijst metamorfose) namelijk basisvoedsel, alleen door de wereldwijde vraag is de prijs van Quinoa dusdanig gestegen dat die panfluitpaupers het niet meer kunnen betalen. Dat is al bekend sinds begin vorig jaar, maar als het om glutenvrije antioxidantzaad gaat, geven die vegatarische Marqthipsters geen fuck. Als morgen een antroposofische superfoodhomeopaat schrijft dat de vermalen niertjes van te vroeg geboren baby's vijf keer zoveel antioxidanten bevatten dan chia zaden, worden er nog voor de lunch complete couveuse-afdelingen leeg gelepeld door Mumford & Sons luisterende baardmansen met houthakkersshirt, getoupeerde snorren en een baan als ambachtelijke mandenvlechter. De grootste bedreiging voor deze wereld zijn dit soort duurzame zaadvreters. Vraag maar aan de bevolking van Bolivia en Peru.